Komşu şehrimiz Afyonkarahisar’da devlet ve belediye işbirliği sonucunda çok güzel çalışmalar ortaya çıktı. Eski Orman ve Su İşleri Bakanı. Veysel Eroğlu, kent büyükleri Afyonkarahisar’ın AK Partili çalışkan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın destekleriyle genel müdürlük ve bakanlığın katkılarıyla kente devasa spor tesisleri yapıldı.

Afyon’a 12 normal çim saha, 2 adet sentetik çim saha, spor salonları, tenis kortları, açık ve kapalı yüzme havuzları olmak üzere takımlara ve halka hitap edecek dev spor kompleksleri yapıldı. Ayrıca 20 bin seyirci kapasiteli yeni stadyum inşa edildi.

Futbol takımlarının kamp merkezi haline gelen ve dev şampiyonalara ev sahipliği yapan Afyonkarahisar, kısa sürede bir çok kenti solladı. Geçtiğimiz yıl 80 futbol kulübün kamp yaptığı Afyonkarahisar kentine, bu yıl 85 takımın gelmesi bekleniyor. Süper Lig takımlarını yanı sıra, Avrupa ve Dünya takımları da Afyonkarahisar’ı tercih ediyor. Şu an Afyonkarahisar’da Bursaspor, Ankaragücü, Balıkesirspor gibi takımlarının yanı sıra Cezayir ve Fas Süper Lig takımları kamp yapıyor. Ayrıca bayan futbol takımı şampiyonu Ataşehir Belediyespor’da komşu da yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Spor turizmi sayesinde otellerimiz full çekiyor. Esnafımızın yüzü gülüyor. Spor adamları halinden memnun. Kulüplerimiz bu işi daha fazla sahipleniyor. Afyonspor’un PTT 1. Lige çıkmasıyla da çalışmalarımızın karşılığını aldık. Futbolun dışında voleybol ve basketbolda da zirvedeyiz.
Spor iyi bir tanıtım aracıdır” dedi.