Hollanda Hıristiyan Demokratlar Partisi Azınlıklar Konseyi Üyesi, Avrupa Parlamentosu’na milletvekili adayı olan ancak Sözde Ermeni Soykırımı’nı kabul etmediği için liste dışı bırakılan hemşerimiz Osman Elmacı, Isparta’da çeşitli ziyaretler ve incelemelerde bulundu.

Isparta Sanayici ve İşadamları Derneği’nin davetlisi olarak işadamlarıyla Dr. Pizza’da kahvaltıda buluşan Elmacı, Hollanda ve Avrupa pazarından, iş fırsatlarından bahsetti. Elmacı’nın Hollanda iş piyasasını anlattığı sohbet toplantısına BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin de katıldı.

ISİAD Başkanı Özcan Pınarcı, Osman Elmacı ile ilgili tanıtıcı bilgilendirme yaptıktan sonra sözü BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin’e bıraktı. Osman Elmacı’nın Isparta’yı ve Türkiye’yi Avrupa’da en iyi şekilde temsil ettiğini belirten Engin, ISİAD’ın bu türdeki  organizasyonlarını alkışla karşıladığını söyledi.

Osman Elmacı’nın yatırım danışmanlığında bir şirketin Antalya’ya yapacağı 40 milyon dolarlık yatırım için destek verdiklerini kaydeden Engin, yatırımın bir bölümünün Isparta’ya kaydırılabileceğini bildirdi.

Hollanda’da sendika yöneticiliği yapan ve yatırım danışmanlığı faaliyeti gösteren bir şirketin sahibi olan Elmacı, konuşmasında Hollanda, Avrupa ve Isparta’ya kuş bakışı bakarak bilgilendirme yaptı.

Hollanda ile Türkiye arasındaki ilişkilerin 400 yıla dayandığının altını çizen Elmacı, “Bu 400. Yıl. Avrupa Birliği’nin en köklü ülkesi Hollanda’dır. 17 milyon nüfusun 1 milyonu müslümen. Bunların yüzde 38’i Türk. Kişi başı milli gelir 51 bin dolar. En zengin ülkelerden birisi. Daha önce BAKA Genel Sekreterimizle bu ülkedeki gıda ithalatçı firmalarına yaptığımız ziyaretlerde hemen 10 tır elma siparişinde bulundu. Kırmızı ve iri olması yeterli dedi. Çalışmamızı yaptık, BAKA talebi ilgili firmalara iletti. Ama iç piyasada değerlendirdikleri için ihracata bakmadılar bile. Ancka bu bakış kısır ve düz bir bakış. Elmanın ihracatı mutlaka yapılmalı. Bu kısır bakıştan kurtulunmalı. Hollandalılar ticarete yatkındır. Ama kaliteyi isterler. Estetiğe önem verirler. Satış sonrası hizmet olsun isterler” diye bazı ticari tüyolar verdi.