TBMM Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, Gelendost Belediye Başkanı Mehmet Sezgin’in seçim koordinasyon merkezi açılışında elma üreticileri ve tüccarlarına müjde verdi. Tanzim satışları ile 400 bin ton elmanın tamamının satılamayacağının altını çizen Bilgiç, ihracaat teşviği sözü verdi.

Bilgiç, şöyle konuştu:  “Burada bir dönem ara verdik. Benim de vebalim var. Özelleştiri yapıyorum. Kendi içemizde bu işi hallettik, helalleştik. Ama Gelendost’u içine düştüğü durum nedeniyle ilçe halkı ile de helalleşmek zorundayız. Bunun için de Gelendost’un hakettiği hizmetlerin hepsini tek tek yapacağız. AK Parti gelince akla hizmet geliyor. Mehmet kardeşim doğalgaz dedi. Biz iktidara geldiğimizde 6 ilde doğalgaz vardı. Şimdi 77 ilde doğalgaz var. İlçelerde bile doğalgaz kullanılıyor. Yalvaç, Keçiborlu ve Gönen’e doğalgaz geldi. Senirkent, Uluborlu ve Büyük Kabaca’ya da gaz vereceğiz. SıradaGelendost ve Şarkikaraağaç var. Burada güzel hizmetlere imza atıldı. Zorluklara rağmen bu hizmetler Gelendost’a geldi. Burada ne yaptığımız, ne yapmadığımızı biliyoruz. Sosyal medyadan ahkam kesmekle olmuyor. AK Parti dışında Gelendost’a bu hizmetleri yapabilecek kimse var mı? Daha neyi konuşacağız.

ELMADA TANZİM SATIŞ KARARI ALINDI
Elma konusunda tanzim satış kararı alındı. Sayın Milletvekillerimiz Recep bey ve Mehmet bey ile birlikte sayın Cumhurbaşkanımıza sunduk. Anında çözüm bulundu. Elmamızın tamamını tanzim satış ile eritemeyiz. Elmayla ilgili ihracat teşviği konusunda da çalışma başlatıldı. Takip ediyoruz.

GELENDOST’UN GELECEĞİ İÇİN MEHMET SEZGİN DİYECEKSİNİZ
Hizmetin adresi AK Parti. Gelendost adına endişe edilecek hiçbir şey yok. Bütün meselelere hakim bir belediye başkanımız var. İl Özel İdaresi bu bölgede sıcak asfalt yapacağı zaman Belediyemiz asfalt plentini hiç düşünmeden tahsis etti. Köy yolları sıcak asfalta kavuştu. 22 kilometre asfalt yaptık. Adliye ihtiyacı, kapalı devre sulama ve arazi toplulaştırma hepsi gündemimizde, konuşacağız. MYO’nun geliştirilmesi, yarım kalan binanın tamamlanması bunları yapmam için benim Mehmet başkan gibi bir belediye başkanına ihtiyacım var. Siz gerekeni yapacaksınız biz de üzerimize düşeni yapacağız. Eğer Gelendost kendi geleceğini düşünüyorsa Mehmet Sezgin diyecek.”