Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde kendini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, emekli memur Besim D.'nin 9 bin lirasını aldı. Dolandırıcıların hesabına 2 bin lira daha aktarmak üzere olan emekli memur, polis tarafından durduruldu. Yalvaç'ta emekli memur Besim D.'yi telefonla arayıp kendini komiser olarak tanıtan dolandırıcılar, 'Bir kuyumcu soygununda ele geçirilen paralarla sizdeki paraları karşılaştırmamız lazım. O paraları hemen dediğimiz hesaba gönderin kontrol edelim' dedi.

Netspor /> Bunun üzerine evindeki 9 bin TL'yi alarak banka şubesine gelen Besim D., parayı dolandırıcıların söylediği hesaba aktardı. Bir müddet sonra yeniden arayan dolandırıcılar bu kez Besim D.'den vadesiz hesabındaki 2 TL'yi de aynı hesaba havale etmesini istedi. Durumu fark eden polis Besim D.'ye son anda engel oldu.

Yalvaç Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dolandırıcılık olayını gerçekleştirdiği tespit edilen şüphelilerin 9 bin TL'yi Gaziantep'te çekip, Hatay'da bir hesaba yatırdıklarını, paranın aynı anda Hatay'daki hesaptan çekildiğini belirledi. Polis, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. - Isparta