Emekli Vali Mehmet Aldan, Isparta'da toprağa verildi.
Ankara'daki evinde hayatını kaybeden Ispartalı emekli Vali Mehmet Aldan (89) için Mimar Sinan Camii'nde tören düzenlendi. Cenaze törenine Aldan'ın yakınlarının yanısıra Isparta Valisi Memduh Oğuz, Burdur Valisi Süleyman Tapsız, CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Isparta Vali Yardımcısı Kadri Canan, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Taziyeleri kabul eden Aldan'ın eşi Sezer Aldan, gözyaşlarına hakim olamadı.
Törende konuşan Isparta Valisi Memduh Oğuz, Aldan'a Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diledi. Oğuz, ''Biz biliyoruz ki dünya hayatı fanidir. Herkes yaptıkları ile anılacak. Mehmet Aldan güzel şeyler yaptı, güzel anılacak. Allah hepimize güzel şeyler ile anılmayı nasip etsin. Meslek ve mülki idare camiamızın başı sağolsun'' dedi.
Vali Oğuz, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in de kendisini telefonla arayarak başsağlığı dileğinde bulunduğunu söyledi.
Aldan'ın cenazesi Mimar Sinan Camii'nde öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından Isparta Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.
Isparta'da doğan Mehmet Aldan, 1966 yılında İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı iken Siirt Valiliği'ne atandı. Bundan sonra sırasıyla Kırklareli, Nevşehir, Giresun, Uşak ve Sakarya Valisi olarak görev yapan Aldan, 1988 yılında son görev yeri olan Sakarya'da emekli oldu. Aldan, evli ve 2 çocuk babasıydı.