CHP Milletvekili Adayı İsa Önder Dinçtürk, Hükümetin açıkladığı emekliye 100 TL'lik zammın yalan olduğunu savundu. Dinçtürk, "emekliye 100 TL zam yaptık diyorlar, hesaplamaları yapıldı yapılacak zam 22 TL'dir" dedi.

CHP'nin ön seçiminden 2.sırada çıkarak milletvekili aday listesinde yer alan Eczacı İsa Önder Dinçtürk, AK Parti Hükümetinin emeklileri kandırdığını savundu. 'Emekliye 100 TL zam yapıldı' şeklinde yalan söylendiğini belirten Dinçtürk, yapılan zammın 22 TL olduğunu iddia etti. CHP'nin emeklilere yılda 2 kez maaşı kadar ikramiye verme projesinin AK Parti tarafından çalındığını kaydeden Dinçtürk, şöyle konuştu:

"Emekliye senede 2 kez maaşı kadar destek vereceğiz diyoruz. Adamların hırsızlık fıtratında var. Bu projemizi bile çalacak kadar ahlaksızlar. 'Biz de vereceğiz' diyorlar. Verecektin bu zamana kadar verseydin.' 100 TL zam yaptık' diyorlar. Hesaplandı 22 TL zam yapılacakmış. Yalanları ortaya çıktı. Emeklilirimizden bizim iktidarımızda en küçük sağlık gideri alınmayacak. Emekliden sağlık gideri alınmayacak. Şu anda 11 kalemde para alınıyor. 3-4 kalemi eczanelerde, yok hasta katılım payı, hastane katılım payı, yok muayene ücreti, yok fiyat farkı gibi... Vatandaş da ne kadar kesildiğini bilmiyor. Hastanede paket uygulama var. Onun dışında harcancak kağıt parçası bile emeklinin maaşından kesiliyor. Emekli bunu takip edemez."

Seçim sürecinde muhtarlara baskı yapıldığını ve maaşlarına zam sözü verildiğini de iddia eden CHP Adayı Dinçtürk, "Devletin gücüylü seçim götürüyorlar. Bu bir utançtır. Duyduk ki muhtarlara baskı yapıyorlar. Kaçak Saray ziyareti ile başlıyorlar sonra ikinci, üçüncü iknacı. Böyle baskı ile muhtarları etkilemek doğru değil. Seçimin adaletini bozuyor. Muhtarlar sizin maaşını artıracağız' diyorlar. Bu siyaset mi?" dedi.

CHP Milletvekili Adayı Dinçtürk, Isparta'nın sorunlarına hakim olduğunu belirterek "Ispartamızın sorunlarını biliyoruz. Yıllardır bu işin içindeyiz. İyi tarım, akılcı tarım yapılamadığı için çevre kirliliği yaşanıyor. Bu da insan sağlığını etkiliyor, kanser oranları artıyor. Ulaşım sorunu büyük sorun. Dereboğazı önemli bir sorun. Teşvik kapsamında olmamız daha büyük bir dehşet.  Zaten yetersiz koşullar vardı, bir de o eklendi. Birçok yatırımcıyı kaçırıyoruz. İşsizlik aldı başını gidiyor. Geçici işlere başvuranların sayısı entrasan. İçerisinde üniversite öiğrencileri var" diye konuştu.

CHP Adayı Dinçtürk, Yalova'da öğretmene yapılan hareketi de değerlendirdi. Yalova Valisi'nin hareketinin devlet adamlığına yakışmadığını belirten Dinçtürk, şöyle konuştu:

"Bir öğretmenimizin kalp krizi noktasına kadar onu zorlamak ve aşağılamak bir devlet adamına yakışıyor mu? Bir Valiye bu yakışır mı? O Valinin de bir öğretmeni vardı. Öğretmeni bu kadar aşağılarsanız, bu kadar onurunu kırarsanız intihar bile eder. Bir çok ülkelerde duyuyoruz. Aşağılanmış olmak intihar sebebidir. Biz diyoruz ki, bu dehşetten sonra öğretmenlerimiz layık olduğu yere taşınacaktır. Biz öğretmenlerimizi çok değerli görüyoruz. Çocuklarımıza bunu öğretiyoruz. Öğretmenimiz önemlidir. Öğretmeni bu kadar ayaklar altında değerlendirirseniz olmaz böyle bir şey. Bir öğretmen layık olduğu yere taşınmalı. Eğitim sisteminin sıkıntıları belli. Tartışılmaz. Olamaz böyle bir şey, dehşet. Bunlara mutlaka el atacağız. Çok ciddi programlarımız var. Bu programlara bağlı kalarak mücadelemizi devam ettireceğiz. Dil birliği ve eylem birliği olarak sahaya ineceğiz."

Ön seçimden çıkan sonuca saygılı olduğunun da altını çizen Dinçtürk, sonuna kadar mücadele vereceğini belirtti. Dinçtürk, sözlerini şöyle tamamladı:

"Önemli bir sınavı partimize layık olduğu şekilde tamamladık. Üyelerimizin iradesine son derce saygılıyız. Biz çıkarlarımızın gittiği yere kadar siyaset yapmıyoruz. Ülkesini ve Isparta'yı seven insan olarak sonuna kadar mücadelemiz devam edecektir. Bu milli bir sorundur. Partimize hizmet etmek için bir insanın illa milletvekili olmasına gerek yok. Üye olarak da, belediye başkanı olarak da, meclis üyesi olarak da katkı sağlanabilir."