Emekliye yeni yılda 2243 TL zam!
Milyonlarca emekli yeni yılda yapılacak zamma odaklandı. Yeni yılda enflasyon oranına göre emekli maaşlarına zam yapılacak. Enflasyon zammı aynı zamanda emekli ikramiyelerine de yansıyacak. Peki yeni yılda emekli maaşları ve emekli ikramiyeleri ne kadar olacak? İkramiyeler bin 121 liraya çıkabilecek, emekliler 2020'de 2 bin lira yerine 2 bin 243 lira alabilecek. İşte emekli maaşları ve emekli ikramiyeleri hakkındaki gelişmeler ve detaylar...

Emeklilere yeni yılda ne kadar zam yapılacak? Enflasyon oranına göre emekli maaşlarına zam yapılacak. Ayrıca enflasyon zammı ikramiyeleri de arttıracak. Peki yeni yılda emekli maaşları ve emekli ikramiyelerine ne kadar zam gelecek?

2 yılda 4 bin lira alan emekliler, 2020'de de Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde de biner lira ikramiyeyi sahip olacak.
Ancak emekliler, ikramiyede yeni yılda yeni tutar bekliyor. İkramiye artışının bir kurala bağlanmasını isteyen emekliler, enflasyon güncellemesi beklentisi taşıyor.
Bu talep hayata geçerse; emeklilerin, dul ve yetim aylığı alanların bayram ikramiyelerine her yıl bir önceki yıl gerçekleşen enflasyon oranında zam yapılabilecek.
Merkez Bankası'nın son beklenti anketinde 2019 yılı enflasyon tahmini yüzde 12.18 olarak yer aldı.
Bu tahmine göre, emeklilerin ikramiyesi bin liradan bin 121 lira 80 kuruşa ulaşabilecek.

Emekliler, 2020'nin Ramazan ve Kurban bayramlarında 243,60 lira artışla toplam 2 bin 243 lira 60 kuruşu cebine koyabilecek.Dul ve yetim aylığı alanların ikramiye tutarı da buna göre yüzde 12.18 artacak.