Isparta Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü, 43 mahallede vatandaşlara trafik eğitim verecek. 2010 yılında meydana gelen 556 kazanın 332'sinin kavşaklarda meydana gelmesi üzerine harekete geçen emniyet, kazaya karışan sürücülerin kavşaklarda geçiş üstünlüğünü bilmediklerinden kazaya sebebiyet verdiğini tespit etti.

Trafik Şube Müdürü Erkan Samaraz, il merkezinde her hafta bir mahallede vatandaşları trafik kuralları, ihlalleri ve geçiş kaideleri konusunda bilgilendireceklerini söyledi. Samaraz, ilk toplantının bu hafta Cuma günü Çünür Mahallesi'nde kahvehanede yapacaklarını ifade ederek, 43 mahallenin hepsinde bu tür bir toplantı yapacaklarını belirtti.

Samaraz, emniyet kemeri kullanılması konusunda bir kampanya başlatacaklarını açıkladı. Üniversite öğrencileri ile bir ay boyunca emniyet kemerinin faydalarını sürücülere anlatacaklarını ifade eden Samaraz, bu arada çeşitli broşür ve afişlerle farkındalık oluşturmaya çalışacaklarını anlattı.

Kazalara sebebiyet verdiği bilimsel olarak ispatlanan cep telefonları konusunda da bir çalışma yapacaklarını aktaran Samaraz, vatandaşların trafikle ilgili sorunları konusunda bilgi alabileceği bir danışma hattı kuracaklarını dile getirdi.