Emniyet Teşkilatı'nın 166. kuruluş yıldönümü kapsamında polis-medya ilişkileri tartışıldı. Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile müdürler, amirler, polisler ile gazetecilerin ilgi gösterdiği panelde Kanal 32 Genel Müdürü Fatih Kurt, medya ile polisin birbirini anlamaya ihtiyacı olduğunu söyledi. Kurt, " Önümüzde bir yasa var. Yasa diyor ki, haberin altında müzik kullanamazsın. Bu yasa nasıl delinir diye televizyoncular toplantılar yapıyor. Biz de yaptık. Şimdi görüyoruz ki haberin içinde değil, haberin önüne jenerik yapılarak o aşılıyor.

Kimse efendi polisi haber yapmak istemiyor. Herkes kavga eden, dövüşen, vatandaşa hor davranan, eylemciyi joplayan haber yapmak istiyor. Bunun neden böyle olduğunu medya kendi açısından sorgulamalı. Ama Emniyet Teşkilatı’nın asıl bu soruyu sorgulamalıdır diye düşünüyorum.

9 Mart 2010’da Kanal 32’de bir haber yapıldı. Haber Emniyet teşkilatımızın sosyal projeler kapsamında yürüttüğü çalışmaya ilişkindi. Dini nikahla evli çiftlerin resmi nikahla evlendirilmesi amacı güdülüyordu. Romen vatandaşlar evlendirildi, bu haberi yaptık. İkinci gün gelen istihbaratı değerlendirerek evlenen bir kişinin aranan kişi olduğunu tespit ettik. Bir tarafta vali yardımcısı, bir tarafta emniyet müdür yardımcısı, diğer tarafta aranan şahıs. Bu panel medya ile polisin birbirini anlama çabası olarak görülmelidir. Burada kendimizi anlatma derdindeyiz" diye konuştu.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Acar ise haber almada yaşanılan sorunlara değindi. Acar, “Bugün şu dakika burada meydana gelebilecek bir olay 3 belki 5 dakika sonra tüm dünyaya aktarılabilir. Hızlı bir iletişim dönemi yaşıyoruz ve bizim de haberleri kaynağından, doğru almamız için ne gerekiyorsa yapılmalı” diye konuştu. Basın Kulübü Başkanı Şakir Aksöz de polisten gazetecilere karşı samimiyet istedi. Aksöz, şöyle konuştu: "İkili diyaloglarda, basın toplantılarında çok yakın görülen amirler, müdürler herhangi bir miting, toplantıda. Gördüğü halde ‘arkadaşlar aramayın’ demiyor. Bir gün önce odasında kahve içtiğimiz amir, müdür. Bir gün sonra tanımıyor. Daha samimi, daha içten olunmalı. Bu evlilik devam edecek. Her zaman birlikte olacağız” dedi.