Toplantının açılış konuşmasını yapan Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısıve Turan Mahallesi Muhtarı Sezgin GÜLATAN, İl Emniyet Müdürümüz Sayın Mehmet OR’ un daveti ile gerçekleşen bu toplantıdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Toplantıda katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Sayın Müdürümüz; yapılan mahalli seçimlerde yeniden muhtarlık görevi için seçilen ve ilk defa seçilen muhtarlara görevlerinin hayırlı olmasını dileyerek kendisi için muhtarlık makamının çok önemli bir makam olduğunu söyledi. Emniyet Müdürlüğü olarak muhtarlarla sürekli bir iletişim halinde bulunduklarını, muhtarların görüş ve önerilerinin kendileri için çok önemli olduğunu belirtti. İlimizde her mahallenin bir mahalle polisi olduğunu, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünde görev yapan bu görevlilerimizle tüm muhtarların sıkı bir diyalog içerisinde çalışmalarını ve mahallelerinde yaşanan her türlü sorunu mahalle polislerine bildirmelerini istedi.

Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini ön planda tutarak çalıştıklarını, bunun yanında vatandaşlarımızın her türlü iş ve işlemlerini şehir merkezinde kolaylıkla yapabilmeleri için hizmet binalarında yapılan düzenlemelerle bazı birimleri vatandaşın ayağına götürdüklerini belirtti. Bunların dışında ayrı bir öneme sahip olan çocuklarımızın suça bulaşmadan korunmaları amacı ile çok önemli sosyal projeler yürüttüklerini belirten Sayın Müdürümüz Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce 23 proje ile 46 faaliyetin yürütüldüğü, bu sayede ilimizde suça karışan çocuk sayısında önemli bir azalma meydana geldiğini belirtti. Yürütülen tüm faaliyetlerde muhtarların da kendilerine destek olmalarını isteyen İl Emniyet Müdürümüz tüm muhtarlara tekrar görevlerinde başarılar diledi.

Toplantının soru cevap bölümünde katılımcıların dilek, istek ve şikayetlerini dinleyen Emniyet Müdürü Mehmet OR, ilgili birim müdürlerine notlar aldırarak gerekli çalışmaların yapılarak sorunların çözümü için çaba harcayacaklarını belirtti.

Toplantı iyi dilek ve temenniler ile sona erdi….