Isparta Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Ramazan Bayramı tatili süresince, vatandaşların tatillerini huzur ve güven içinde geçirmelerini sağlamak için bir dizi ek tedbirler alındığı belirtildi.

26 Ağustos- 05 Eylül 2011 tarihleri arasında kutlanacak olan Ramazan Bayramı tatili süresince Isparta Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların huzur ve güven içinde bir bayram geçirmelerini sağlamak amacıyla, her zaman alınan ve uygulanan trafik ve asayiş tedbirlerine ek olarak bir dizi tedbirler aldı.
Alınan tedbirler şöyle;

"Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplcrimizce bayram tatilinin başlangıcı olan 26 Ağustos 2011 Cuma günü başta olmak üzere tatil süresince şehrin birçok noktasında trafik denetimlerine ağırlık verilecek. Cep telefonu kullanımı, emniyet kemeri kullanımı, alkollü araç kullanan sürücülere yönelik denetimler başta olmak üzere vatandaşlarımız bilgilendirilerek, trafik kural ve yasaklarına uymalarını sağlamak için denetim ve kontroller yapılacaktır.

Araçlarını kanun ve yönetmelikler de belirtilen şartlara aykırı olarak ışık donanımı, avadanlık v.b. aksesuarların da değişiklik yapan, ya da kaldıran araç sürücülerine kesinlikle müsaade edilmeyecek, aykırı olan tüm donanımlar söktürülerek araçlar trafikten men edilecektir Ülkemizde meydana gelen trafik kazalarında yorgun ve uykusuz araç kullanımına bağlı olarak kazaların meydana geldiği. Sürücülerimizin uzun yolculuktan sırasında mutlak suretle her iki saatte bir en az 15-20 dakika araç dışında dinlenerek, kazaları-önleyebilecekleri, sağlıklı bir şekilde sevdiklerine ulaşabilecekleri unutulmamalıdır. Kaza sonrası ölüm ve yaralanmaları %65 lere varan oranda azalttığı bilimsel tespitlerde anlaşılan ücretsiz hayat sigortası olan emniyet kemeri mutlak suretle şehir içi ve şehir dışı ayrımı yapılmaksızın takılmalıdır.

Yine Alkollü olarak araç kullanımına bağlı kazaların en aza indirilebilmesi ve sevdiklerimize acı ve hüzün yaşatmamak adına araç kullanırken alkol alınmamalı ve trafik kural ve yasakların bizlerin yaşam kalitemizi artırmak adına konulduğu unutulmamalıdır.

Trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik yukarıda belirtilen konuların dışında karayolları trafik kanununda belirtilen kural ve yasaklara uyulduğu takdirde bayramların en önemli özelliği olan mutluluk ve paylaşımların artacağı düşünülmektedir.

Ayrıca asayiş yönünden Pazar yerleri, Otobüs terminali, Tren garı, Mezarlıklar, Banka ve Bankamatik önleri ile alışveriş merkezleri gibi halkın yoğun olarak bulunduğu yerler ile ana arterlerde; kapkaç, yankesicilik ve dolandıncılık olaylarına karşı güven timleri, motorize resmi ve sivil ekipler ile bürolarda çalışan personellerinin de katımı ile devriye hizmeti yürüten polis sayısı artırılmıştır.

Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde meydana gelebilecek olayların önlenmesi veya taşkınlık suretiyle vatandaşlarımızın huzur ve sükûnunu bozacak davranışların men edilmesi amacıyla bu yerlerde denetimlerimiz artırılmıştır.

Ziyaret veya tatil amacıyla kişilerin iş yerlerinin bayram süresince kapalı olabileceğinden ve ikametlerinden ayrı kalacak olmaları ile buna bağlı olarak evden Ve iş yerinden hırsızlık olaylarının olabileceği göz önünde bulundurularak bu tür olaylara yönelik önleyici kolluk tedbirlerimiz artırılmıştır"