ORC Araştırma, AK Parti, CHP ve MHP'li vekillerin performansı üzeriden en başarılı milletvekillerini sıraladı. Ak Parti'den 20, CHP'den 10, MHP'den de 6 vekilin yer aldığı listelere Isparta’nın ne iktidar ne de muhalefet partilerinden milletvekili girebildi.

ORC Araştırma. 13.900 kişiye yaşadığı şehirlerin milletvekili olan isimlerin yazılı olduğu bir kart verdi ve başarılı buldukları isimleri seçmeleri istendi.

Buna göre, Meclis'teki koltuk sayılarıyla doğru orantılı olarak AK Parti'nin en başarılı 20 milletvekili, CHP'nin en başarılı 10 milletvekili, MHP'nin ise en başarılı 6 milletvekili belirlendi. Performans ölçümünde kabine üyeleri ve parti genel başkanları değerlendirmeye alınmadı.

AK PARTİ
 
AK Parti'de Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ilk sırada. Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ikinci sırada" İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop ise üçüncü sırada yer aldı.

CHP'DE KADIN VEKİLLER LİSTEDE YOK

CHP'de ise Yalova Milletvekili Muharrem İnce ilk sırada, Sinop Milletvekili Engin Altay ikinci sırada. İzmir Milletvekili Aytun Çıray ise üçüncü sırada yer aldı. CHP'nin en başarılı 10 milletvekili arasında kadın vekillerin yer almadığı görüldü.

MHP'NİN EN BAŞARILI VEKİLİ SÜRPRİZ BİR İSİM

Son olarak MHP'de ilk sırada İğdır Milletvekili Sinan Oğan, İstanbul Milletvekili Meral Akşener, üçüncü sırada ise Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan yer aldı. Partinin gür sesi olan İzmir Milletvekili Oktay Vural'ın 6 kişilik listede yer almadığı görülürken, Sinan Oğan'ın Meral Akşener başta olmak üzere güçlü isimleri geride bırakması dikkat çekti.