SANAYİ REFORMU ISPARTA'NIN İHTİYACI

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 'sanayi taşınması' istediği kentlerin başında Isparta geliyor. Bakanlığın 2019'a kadar hazırlıkların tamamlanmasını istediği Isparta'da çalışmalar ve yatırımlar hızlandı.


En güzel sanayi sitesi Isparta'da olacak

Belediye Başkanı Günaydın, projesini bizzat kendisinin çizdiği Gül 2 Küçük Sanayi Sitesi'nin tamamlanması için iyi bir fırsat yakalandığını söyledi.

    Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Sanayi Reformu Projesi'ni desteklediğini söyledi. Isparta'nın bu projeye en hazır kent olduğunun altını çizen Günaydın, aylar öncesinden projesi hazırlanan Gül 2 Küçük Sanayi Sitesi'nin reform sürecinin en iyi eseri olacağını söyledi. 

MODÜLASYON SİSTEM UYGULAYACAĞIZ

    Bakanlığın kötü görünümlü bir yeri şehir dışına götürmek istediğini belirten Günaydın, şu açıklamalarda bulundu:
    "Isparta olarak biz bu konuyla ilgili başlangıç yapmıştık. Aylardır uğraşıyoruz. Üniversitede eğitimini aldığım modülasyon tekniğini sanayi için uygulayalım demiştik. Mehmet Boyacı bey bu konuyla uğraşıyor, onun o heyecanına benim de proje olarak katkım olsun istedim. Ortada 104 dönümlük büyük bir alan bıraktık. Modülasyon tarzda işyerleri var, yollar 30 metrelik. En dar sokaklar 20 metrelik.  Modüler sistemden ötürü dükkanlarda istenilen büyüklük elde edilebilecek. Esnaflar mallarını dışarıya bırakmak zorunda kalmayacak. 

ISPARTA'NIN GELİŞİMİNE NÜVE OLACAK BİR PROJESİ

    Bu çalışmayı Sayın Bakanımız daha önce görmüş. Anladığım yanlış değilse Isparta projesinden ötürü harekete geçilmiş. Zaten orada konuşma olduğunda ilk Isparta ile başlanıldı. Ben orada projeyi anlatmaya çalıştım. 9 kentte, 10 sanayi sitesinde bir hazırlık yapılmış. Böyle bir çalışma hiçbir yerde yapılmamış. Buranın arsaları derhal alınması lazım. Üst yapının hızlı bir şekilde yapılması lazım. Şehrin gelişiminde nüve oluşturacak bir proje. Mimarisi tamamen çağdaş Türk mimarisi olacak. Bu projemizi hızlandırmak ve yapmak için fırsat doğdu. 

Sanayi gibi değil, şehrin incisi gibi görünsün istiyoruz. Bu projenin hareketi 9 şehrimize yayılıyor. Daha sonra da tüm Türkiye'de uygulanacağı söylendi. Şehir içinde kalan sanayi sitelerinin taşınması tüm Türkiye'de uygulanacak bir politika. 

EN GÜZELİ ISPARTA'DA OLACAK
    Sayın Bakan orada bir ifade kullandı. Ben buradan söylemek istiyorum. Buradaki esnaflar kesinlikle karlı olacak. Yüzde 1 faizle, işyeri teslimden sonra 2 yıl ödemesiz, 10 yıl geri ödemeli.

kredi imkanları verileceği söylendi. Bu önemli bir fırsat. Taşıma konusunda da destekler verilecek. Belediye olarak bu projenin  arkasındayız. Artık bakanlığımız da, valiliğimiz de bu projenin arkasında. Bu projenin biteceğine inancım sonsuz.  En güzel sanayi sitesinin Isparta'da olmasını arzu ediyorum.

Bir mimar olarak bu konuyla ilgileneceğim. Çünkü Sayın Bakan bu fırsatı bize veriyor. Türkiye'nin en güzel yeri olabilir. Esnafların gönül esasına göre taşınacağı söylendi.

Buradan Sayın Bakana teşekkür ediyorum. Biz bu konuyu yıllardır düşünüyorduk 'oh be devletimiz de bizim gibi düşünüyor' dedik. Her şehrin karakteri ve güzelliği olmalı. Etrafına konut yapsak da rahatsız edici bir durum değil. Bu projenin kombini çok önemli. İnşallah bu projeye Ispartamız sahip olacaktır."