Ak Parti’de milletvekilliği aday adaylığı başvuru süresi 2 Mayıs’a ertelendi. Teşkilat temayülü de cumartesi yapılacak. Dün akşam itibariyle AK Parti’de aday adayı sayısı 27’ye yükseldi.

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, şu açıklamayı yaptı:

‘Ülkemiz son derece önemli seçimin Arefe’sinde. Yönetim sistemi ile ilgili önemli bir değişiklik oldu. 16 Nisan’da milletin kararı ile yönetim sistemi değişti. Türkiye ortaya koyduğu iradenin gerçekleşmesini beklemez. Halkımız da seçim kararından memnun.

YSK’nın seçim takvimine bağlı olarak genel merkezimiz Parti içi takvim yayınladı. 29 Mayıs itibariyle müracaatlar sona erecekti. Partimize gösterilen yoğun talep nedeniyle sürecin genişletilmesi kararı aldı. Süre 2 Mayıs tarihine kadar uzatıldı. 5 Mayıs’da temayül yoklaması gerçekleşecek. AK Parti geleneklerini oturtmuş bir parti. Teşkilatın kanaati çok önemli, önemsenir. Ancak asla ön seçim değildir. Kriterlerden bir tanesidir. Hazırlıklarımızı yapıyoruz. Müracaatlar devam ediyor. Teşkilatlarımızla aday adaylarımızı buluşturacağız. Çok fazla nitelikli talep içerisinden en uygun liste ile milletin karşısına çıkacağız. Ak Parti artık bu ülkenin kaderidir. Milletimiz de gerekli güveni ortaya koyuyor. Bütün teşkilatımızla birlikte geleceğe yürüyeceğiz. ‘