Öğrenciler, Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdal Aydemir’in hazırladığı sürpriz ile sevinci ve hüznü bir arada yaşadı.

Üniversitemize 2016 ve 2017 yıllarında kayıt yaptırarak eğitim hayatına başlayan genç mühendisler, üniversitemize geldikleri ilk yıl kendileri için yazdıkları mektupları mezun olurken alınca duygusal anlar yaşadı.

“Mezuniyet Gününe Mektup”

Fakülte Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdal Aydemir, her yıl ilk “Endüstri Mühendisliğine Giriş” dersinde öğrencilerine duygu, düşünce ve hayallerini içeren bir mektup yazdırıyor. Üniversite eğitimlerini tamamlayıncaya kadar mektupları muhafaza eden Aydemir, her öğrencisine isimlerinin yazılı olduğu zarfları mezun oldukları gün teslim ediyor.

Doç. Dr. Aydemir, “Bu mektuplar raftan çıktıysa mezuniyet günü gelmiş demektir. Bölümümüze yeni gelen öğrencilerimiz ile yıllardır Endüstri Mühendisliğine Giriş dersimizde mesleki konu ve uygulamalara girmeden “Mezuniyet Gününe Mektup” yazıyoruz. Bu mektupları saklıyorum ve mezuniyet gününde sahiplerine bir anı olarak veriyorum. Beklentiler, hayaller, hedefler karşısında gerçekleşenler şeklinde tam bir endüstri mühendisliği analizi yapma imkânı sağlanmış oluyor.” dedi.

“Geçmişteki kendime bugün bir mühendis olarak bakıyorum”

Duygularını dile getiren mezunumuz Özge Terzi, “Üniversiteye ilk başladığınızda mezuniyet, çok uzak geliyor. Tatlı bir hayal, mutlak bir zafer gibi bizi bekleyen gelecek, o sıralarda ilk defa oturan biz öğrencileri zamanın hiç geçmeyeceğine inandırıyor. Öyle ki; bugün ben cübbemi giymiş, bir Endüstri Mühendisi olmuşken hocama teşekkür etmeye gittiğimde ansızın karşıma çıktı. Okurken üniversitenin ilk günündeki kendimi, süreçteki gelişimimi, güçlenmemi elimde tutuyordum. Geçmişteki kendime bir mühendis olarak bakıyordum. Hayallerin, hedeflerin ve umutların önemi, enerjisi bugün o mektuptaki cümlelerde kendini gösteriyordu. Geçmişten gelen bu küçük hatıra, hayatımın yeni bir dönemine adım atarken beni çok duygulandırdı. Üniversitenin ilk günü bu mektupları yazmamıza, mezuniyetimizde bu duyguları tekrar yaşamımıza vesile olan Doç. Dr. Erdal Aydemir hocama teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

“4 Yıl Önce Yazdığım Mektup Beni Çok Heyecanlandırdı”

Mezunumuz Mehmet Karaca da “4 yıl önce bu günlerde yazmış olduğum mektubun bugün elime geçmesi beni çok heyecanlandırdı. Açıp okuduğumda 4 yılda Isparta’nın Süleyman Demirel Üniversitesinin beni ne kadar değiştirip geliştirdiğini fark ettim. Satırlarımda yazdığım beklentilerimden birçoğunu gerçekleştirmiş olmanın sevincini yaşıyorum. Çok güzel bir uygulama geçmişteki bizlerin duygu düşüncelerine ışık tutuyor bugünden bizi alıp geçmişe götürdü. Yazımında, saklanmasında ve bugün bizlere teslim edilmesinde emeği geçen Doç. Dr. Erdal Aydemir hocama çok teşekkür ederim.” dedi.