-Bitirme proje ödevlerini somut ''girişim fikirlerine'' dönüştürdüler

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Endüstri Mühendisliği 4'üncü sınıf öğrencileri E- Ticaret Dersi bitirme proje ödevlerini internet yazılımı haline getirip somut 'girişim fikirlerine' dönüştürdüler. Öğrenciler internet tabanlı yazılım ile kadınların ekonomik özgürlükleri sorunu başta olmak üzere eğitim, kültür, sanat, hayata katılım alanlarındaki sorunlarına çözüm sunma bağlamında önemli bir nosyon üstlendiler.

ozellezzetler.wixsite.com/ozellezzetler

E- Ticaret Dersi kapsamında kurulan somut ''girişim fikirlerinden'' ilki kadınların ekonomik özgürlüklerine katkı yapmak üzerine oldu. Zira ozellezzetler.wixsite.com/ozellezzetler uzantılı internet yazılımı ile kadınlar yaptıkları doğal ve sağlıklı yiyecek ve içeceklerin satışını bu kanal üzerinden gerçekleştirebilecek. Öğrenciler 'E- Ticaret' ile kadınların ekonomik özgürlüklerine katkı sağlamanın yanı sıra natürel ve sağlıklı gıdaya erişim için de etkin bir kanal açmış oldu.

dortkdn.blogspot.com.tr

SDÜ Endüstri Mühendisliği 4'üncü sınıf öğrencileri kadınların eğitim, kültür, sanat, yaşama daha etkin dâhil olma süreçlerine yönelik sosyal içerikli paylaşım ağı kurdu. ''4 K'' genel şemsiyesi altında hayata geçirilen proje başarılı kadınların ilham veren hikâyelerini yayınlıyor. dortkdn.blogspot.com.tr internet yazılımı şu an yayında. Mühendislik öğrencileri ''girişimcilik fikri'' ile kadınlara sosyal paylaşım ağlarından etkili, doğru ve aydınlatıcı bilgiler veriyor.

www.eventlinn.com

SDÜ Endüstri Mühendisliği 4'üncü sınıf öğrencilerinin ilham veren bir diğer girişimcilik fikri de sanat, kültür, gezi, yaşam üzerine oldu. www.eventlinn.com uzantılı internet yazılımı aynı zamanda akıllı cep telefonlarına 'uygulama' şeklinde indirilebiliyor. İnternet tabanlı akıllı yazılım, o an bulunduğunuz konumda hangi etkinlik olduğunun bilgisini yayınlıyor. Sistemin özgün taraflarından biri de kendiniz de yazılımı kullanarak etkinlik oluşturabiliyorsunuz.

''Ve en önemlisi kitapların şarjı bitmiyor''

''Ve en önemlisi kitapların şarjı bitmiyor'' mottosu ile hayata geçirilen bir diğer girişimcilik fikri ise paylaşma ve okuma odaklı

''Kitap Dükkânı'' ismi verilen internet yazılımı ile öğrencilerin daha çok kitap okumaları teşvik ediliyor, akademik eğitimlerine devam ederken 'E- Ticaret' ile girişimcilik kültürlerini geliştiriyor. Gerçek ticaret hayatı için prova yapıyorlar. Sosyal paylaşım ağları kanallarını kullanarak hayatın her alanında sorunlara ve çözüm noktalarına farkındalık sağlıyorlar.