Isparta Valiliği, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Enerji Verimliliği Derneği (ENVER) Isparta Şubesi tarafından enerjiyi verimli kullanmak amacıyla düzenlenen slogan yarışmasında dereceye girenler belirlendi.
ENVER Isparta Şube Başkanı Alattin Erkoç, ikinci Başkan İsmail Gökdayı ile düzenlediği basın toplantısında, slogan yarışmasında dereceye girenleri açıkladı. Enerji verimliliği konusunda politikalar hazırlamak, farkındalık oluşturmak amacıyla düzenledikleri slogan yarışmasında 4 kategoride 500 slogan üretildiğini belirten Erkoç, beklentinin üzerinde ilgiyle karşılaştıklarını kaydetti.
Sloganların Vali Memduh Oğuz, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt, Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, Çevre ve Orman İl Müdürü Tayfun Büyükküpcü ve dernek yönetiminde bulunan kişilerin önderliğinde değerlendirmeye tabi tutulduğunu söyleyen Erkoç, sloganların konu ile bağlantısı, özgünlük derecesi, etkinlik derecesi, toplumsal etkisi ve enerji verimliliğine katkısı noktasında değerlendirildiğini bildirdi.
Erkoç'un yaptığı açıklamaya göre, ilköğretim kategorisinde yapılan yarışmada ''Fazla yanınca ampul, paramız olur pul'' sloganıyla Çise Pelin Sadioğlu'nun birinci, ''Enerjiyi kullan verimli, çevren olsun sevimli'' sloganıyla Tuğçe Yılmaz'ın ikinci ve ''Yalıtım ev, kumbaradır birikimdir'' sloganıyla da Ahmet Burak Cengiz üçüncü oldu.
Ortaöğretim kategorisinde ise ''Petrol biter, kömür biter, güneş ve rüzgar hepimize yeter'' sloganıyla Pembe Gül Gökmen'in birinci, ''Rüzgar ve güneş enerji, hem bedava hem tertemiz'' sloganıyla Feyza Nur Uçman'ın ikinci, ''Doğa ile el ele, enerjide verimliliğe'' sloganıyla da Çağatay Kasım Küçükoğlu üçüncülüğü elde etti. Üniversite kategorisinde de ''Enerjiyi idare et, geleceği idame et'' sloganıyla Onur Kaplan'ın birinci, ''Kullanma enerjiyi boşa, geleceği aydınlık yaşa'' sloganıyla Vahap Olhan'ın ikinci ve ''Fazlasını söndür ama geleceğini söndürme'' sloganıyla da İdris Sancar üçüncü seçildi. Vatandaş kategorisinde ise kriterlere uygun slogan olmadığı gerekçesiyle birinci belirlenemezken, ''Çocuklarımıza bırakacağımız en güzel miras dünya, dünyamız için yenilenebilir enerji'' sloganıyla Uğur İlhan ikinci, ''Rüzgar ve güneş, temiz enerjide birleş'' sloganıyla Suat Uçman üçüncü oldu.
Erkoç, yarışmada birincilere dizüstü bilgisayar, ikincilere notebook bilgisayar ve üçüncülere de enerji verimli mini buzdolabı hediye ettiklerini kaydetti. Yarışmaya sadece Isparta'dan değil, çeşitli illerden de katılım olduğunu ifade eden Erkoç, ödüllerin ise Temmuz ayı içinde verileceğini bildirdi.
ENVER Derneği Isparta Şubesi olarak olağan genel kurullarını yaptıklarını da belirten Erkoç, yeni yönetim kurulunun, kendisi başkanlığında M. Sait Hasırcı, Süleyman Sonol Özkara, İsmail Gökdayı, Adem Korkmaz, Yurdun Yıldırım ve İhsan Dostuçok isimlerden oluştuğunu söyledi.