Akdeniz Gazetesi

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. İl Müdürü Niyazi Kıvılcım, 2 trofo merkezi ile beslenen Isparta şehir merkezinin 2020 yılından sonra 3'ncü bir trofa merkezine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Bölgenin en başarılı KENTİ: ISPARTA

Antalya, Isparta ve Burdur'da faaliyet gösteren Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş, 3 ildeki muhtarların katılımıyla memnuniyet anketi yaptı. Anket sonucunda  en yüksek memnuniyet oranı Isparta'da çıktı. AKEDAŞ Müdürü Kıvılcım, muhtarlara teşekkür etti.

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. İl Müdürü Niyazi Kıvılcım, Isparta şehir merkezinin elektrik sıkıntısı yaşamaması için 2020'den sonra 3.trafo merkezi yatırımına ihtiyacı olduğunu söyledi. Isparta'da şu an elektriğin iki indirici trofa merkezi ile karşılandığını anlatan Kıvılcım, TEİAŞ'ın 3.trafo merkezi yatırımını 2020'ye kadar yapması gerekliliğine dikkat çekti. Aksi taktirde özellikle Halıkent bölgesinde gerilim düşüklüğü yaşanacağının altını çizdi.

CLK, ISPARTA'YA HER YIL 10-15 MİLYONLUK YATIRIM YAPIYOR

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. İl Müdürü Niyazi Kıvılcım, dün Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Gönül ve bazı muhtarlarla Sermet Mahallesi Muhtarlığı'nda biraraya geldi.

Muhtarların sorunlarını dinleyen AKEDAŞ Müdürü Kıvılcım, Isparta'nın elektrik sistemi ve şirketin yatırımlarıyla ilgili bilgilendirme yaptı. CLK'nın Isparta'ya her yıl 10-15 milyon TL'lik yatırım yaptığını anlatan Kıvılcım, TEİAŞ'ın üzerine düşen bazı yatırımların da olduğunu belirtti. Kıvılcım, şöyle konuştu:

TEİAŞ'TAN SÖZ ALINDI

"2020 yılından sonra Isparta'nın üçüncü bir indirici merkeze ihtiyacı var. Bunu TEİAŞ'ın yapması lazım. Görüşmelerimiz devam ediyor. Bunlar büyük yatırımlar. Büyük kamulaştırma ve büyük yatırım gerekiyor. TEİAŞ Genel Müdürlüğü'ne söylendi. Sözü de alındı. Önemli olan bu problemlerin çözülmesi. Direk, lamba gibi küçük sorunlar çözülebilir. 

2 TROFA MERKEZ VAR ANCAK İKİSİ DE UZAKTA

Isparta'ya elektrik getiren 2 istasyon da uzakta ve hava hatları ile geliyor. Birincisi Isparta Trafo Merkezi. Diğeri Kuleönü'nde. İkisi de Isparta merkezine 18 kilometre uzaklıkta. Hava hattında 50-60 km. hatlar var. 50 km. ötede ne olduğunu bilmiyorsun. Uzakta bir yıldırım düştüğü an olumsuz etkileniyorsun.

10 YIL SONRASINI DÜŞÜNÜYORUZ

2020 bilemedin, 2025'de 3.trafo merkezi gelmezse özellikle Halıkent bölgesinde ciddi gerilim düşüklüğü yaşanır.  Bu teklifleri 2014'de yaptık. 2014'de 2020'yi, 2025'i konuşuyoruz. Uzun dönemli planlama yapıyoruz. Bizim peşimize düştüğümüz konular bunlar.

KÖYLERE ARTIK 10-15 KW ELEKTRİK YETMİYOR

Şirketimiz Isparta'ya yılda 10-15 milyon TL yatırım yapıyor. Daha büyük yatırımlara ihtiyaç var. Köylerimizin şebekesi en az 30-40 yıl önce yapılmış. O zaman 1 kilowatt yetiyordu. Sadece aydınlatma için kullanılıyordu. Şimdi elektrikli şofpen var, ekmek yapma makinesi var. Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi zaten var. Artık 10-15 kilowatt yetmiyor. İhtiyaçlar büyüdü. Bizim oraya koyduğumuz hatlar yeterli gelmiyor. Kafeler Caddesi'nde şebeke yapıyorsunuz  üzerinden 2 yıl geçmiyor çektiğiniz kablo yetersiz hale geliyor. Bize sormadan gücü artırıyorlar. Kabloyu değiştirmek istiyorsun Belediye doğal olarak 'ben oraya yeni asfalt döktüm' diyor. O da haklı. Peki haksız kim? Biz çıkıyoruz. Vatandaş da diyor ki 'derdime çare bul."