Enerji Bakanlığı Isparta merkez ve il genelinde elektrik kesintilerini en aza indirmek ve elektrik kaybını önlemek için ciddi rakamlarla yatırım yapmaya başladı.

Isparta, Antalya, Burdur elektrik dağıtım ihalesini kazanan CLK Akdeniz Elektrik A. Ş. Tarafından bakanlık ile organize edilerek yapılan çalışmalarda aslan payını Isparta merkez alıyor.

Edinilen bilgilere göre eski olduğu için sık sık elektrik kesintisine neden olan Isparta şehir merkezi elektrik şebekesinin ye-nilenmesi çalışmalarına başlandı. Şehir elektrik şebekesinin yenilenmesi çalışmaları için 8 milyon liralık ödenek ayrıldı ve ihalesi yapılarak çalış-malara başlandı. Şebeke yenileme çalışmalarında öncelik elektrik kesintisine neden olan bölgelere verildi. Bununla birlikte yeni şehir merkezi, Ş. Karaağaç, Geledost, Uluborlu, Kuleönü, Yalvaç'ta da önemli yatırımlar yapılacak.

İl genelinde enerji ile ilgili 2014 yılında toplam 19 milyon liralık yapılacak.

CLK Akdeniz Elektrik Dağıtım A. Ş. Isparta İl Müdürü Niyazi Kıvılcım, amaçlarının en iyi şekilde elektrik dağıtımını yapmak olduğunu belirterek: "Bizde elektrik kesintisi olmasını istemeyiz. Elektriğin vatandaşlarımıza, abonelerimize en iyi şekilde verilmesini isteriz. Ancak şebekenin eski olması, elektrik kayıplarının yaşanması ve bazı aksaklıklar nedeniyle elektrik kesintileri yaşanabiliyor.
 
Yaptığımız ve yapacağımız yatırımlarla elektrik kesintilerini en aza indirmeyi planlıyoruz. Şirket olarak vatan-daşlarımızın lehine olacak çalışmalarımız hakkında önümüzdeki günlerde bil-giler vereceğiz" şeklinde konuştu.