Isparta’nın tek engelli milletvekili adayı olan MHP Milletvekili adayı Hakan Demirtaş Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen kutlama programına katılarak kendisi gibi engelli vatandaşlardan destek istedi. Demirtaş engelli olması sebebiyle engellilerin taleplerini gayet iyi bildiğini söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili adayı Hakan Demirtaş engelliler haftası nedenyile düzenlenen kutlama programına katılarak kendisi gibi engelli olan vatandaşlardan destek istedi. Demirtaş engelli bireylerin içinde olan doğal yeteneklerin açığa çıkarılması gerektiğini söyleyerek "Kendimde bir engelli olarak engelli olmanın ne anlama geldiğini çok iyi anlayabiliyorum. Heykeltıraşa sormuşlar, bu taşlardan bu kadar güzel eserleri nasıl yapabiliyorsun diye. Heykeltıraş bu taşın içinde bu güzellikler var. Ben sadece etrafındaki fazlalıkları alıyorum diye cevap vermiş. İnşallah devlet politikası ve düzenli bir eğitimle her engelinin içinde olan güzellikler açığa çıkarılacaktır. Devletimize bu noktada görev düşüyor. Partimizde iktidar olduğunda bunları yapacaktır. Bizler engelliler için neler yapılması gerektiğini gayet iyi biliyoruz" dedi.

POZİTİF AYRIMCILIK BEKLEMİYOR

Engellilerin engelleri nedeniyle çok başarı işlere imza atabildiklerine dikkat çeken MHP Milletvekili Adayı Hakan Demirtaş "Milliyetçi Hareket Partisi bu anlamda pozitif ayrımcılığa karşıdır. Nasıl ki kadın kollarımız olmadığı gibi bizde engeliler içinde bir öncelik yada sonralık söz konusu değildir. Bizim için herkes eşittir. İyi bir eğitim politikası ile engellilerin etrafındaki engelleri kaldırarak içlerinde bulunan güzel değerleri ortaya çıkarmalıyız. Bu resim, müzik gibi sanat dallarının yansıra yüzme yada okçuluk veya satranç gibi spor dalarlıda olabilir. Çünkü bir noktada engelliler, engellerini aşabilmek hiç kimsenin tahmin edemediği alanlar da büyük başarılar yakalayabiliyor. Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili adayı olarak söylüyorum. Biz Engellilerin en temel sıkıntılarından sayılan
engelli istihdamı sorununu ortadan kaldırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.