Isparta Şehit Polis Mehmet Karacatilki Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinin projelerinin sergilendiği ‘4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’ açıldı. Beyayaz Derneği Isparta Şubesi Başkanı Ahmet Aydemir ve yönetim kurulu üyeleri de söz konusu bilim fuarını ziyaret ederek incelemelerde bulundular ve Merkez Müdürü Hasan Baran’dan fuar hakkında bilgiler aldılar.

BARAN; “ENGELLİLERİN PROJE ÜRETMESİ BİZİ MUTLU EDER”

Geçtiğimiz gün saat 16.30’da gerçekleştirilen ziyarette Beyazay Derneği heyeti ilk olarak Merkez Müdürü Hasan Baran’ı makamında ziyaret etti ve ardından Bilim Fuarında incelemelerde bulundu. Ziyarette bir konuşma yapan Isparta Şehit Polis Mehmet Karacatilki Bilim ve Sanat Merkezi Hasan Baran; “Proje Koordinatörümüzün başkanlığında hazırlanan projelerden oluşan fuarımız üç gün açık kalacak. Bu fuarı düzenlemekteki en temel hedef gerçek hayattaki soru ve sorunlara yönelik çözüm bulunmasıdır. Öğrencilerimizin bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin ne olduğunu öğrenmesidir. Bu fuarı çocuklarımızın bilime olan ilgilerini arttırmak, ufuklarını genişletmek, hayal güçlerini gerçek hayata uyarlayarak yeni projeler gerçekleştirmelerine olanak sağlamak amacıyla açtık. Tabiki bu konuda sadece sağlıklı öğrencilerimiz değil, engelli öğrenci ve bireylerimiz de bu konuda projeler üretebilirler. Bu bizi son derece mutlu eder” dedi.

AYDEMİR; “ENGELLİ DERNEKLERİMİZ DE TÜBİTAK PROJESİ YAPACAK”

Bilim Fuarının ve fuarda öğrenciler tarafından ortaya konulan buluşların geleceğimiz açısından son derece umut verici bir durum olduğunu vurgulayan Türkiye Beyazay Derneği Isparta Şubesi Başkanı Ahmet Aydemir de ziyarette yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Bilindiği gibi içinde bulunduğumuz hafta Engelliler Haftası. Biz de Beyazay Derneği olarak engellilere hizmet veren bir derneğiz. Bu konuda Genel Başkanımız sayın Lokman Ayva’nın önderliğinde ve Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde ‘Aşmak İçin Hareket’ projesi geliştirdik ve bu projemiz tüm ülke çapında yayılarak devam etmektedir.

“DERNEKLERE ÖNDERLİK ETMEYE HAZIRIZ”

Bugün de, öğrencilerimiz tarafından gerçekleştirilen buluşların yer aldığı Bilim Fuarını ziyaret ediyoruz. Bu bizi son derece mutlu etti ve engellilerimizin ve engelli derneklerimizin de bu tür yani TÜBİTAK projeleri yaparak geliştirmelerinin yerinde ve güzel bir davranış olacağını düşünüyorum. Biz Beyazay Derneği olarak bu tür projeler geliştiren derneklere her türlü desteği vermeye hazırız. Onlara önderlik etmeye hazırız” dedi.

“BU ÇALIŞMALAR SOSYAL SORUMLULUM BİLİNCİNİ ARTIRIR”

Sosyal sorumluluk bilincinin artmasıyla toplumsal refahın da artacağını vurgulayan Türkiye Beyazay Derneği Isparta Şubesi Başkanı Ahmet Aydemir, konuşmasının devamında, “Eğitimin her basamağında ve her alanında üzerinde önemle durulması gereken sosyal sorumluluk bilincinin de gereği olarak bilimsel projeler eğitiminde de evrensel ölçütlere ve çağın gerektirdiği eğitim anlayışına ulaşılması son derece önemlidir. Eğitimin giderek önem kazandığı günümüzde, dezavantajlı gruplar arasında yer alan tüm engelli bireylerin de günlük yaşamlarını kolaylaştıracak ve bilgi edinmelerini sağlayacak ürünlerin tasarlanması ve yaygınlaştırılması bir lüks olarak görülmemelidir. Herkes için fırsat eşitliği, bağımsızlık ve özgürlük ilkesi sosyal sorumluluk bilincinin ve evrensel eğitimin bir gereği olarak bilimsel eğitimleri de dikkate alınmalıdır” dedi.