Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Engelliler Haftası dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.
     Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan mesajında, özürlü vatandaşlarla ilgilenmenin ve onlara her bakımdan destek olmanın, sosyal devlet anlayışının en önemli ölçü ve gereklerinden biri olduğunu belirtti.
     Başbakan Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:
     ''Tabii ki, bu çabamızda önceliğimiz, özürlülüğün engellenmesidir. Hükümet olarak, anne ve çocuk sağlığının korunması, yeterli beslenme imkanlarından ve sağlık hizmetlerinden etkin ölçüde istifade edilebilmesi, iş ve trafik kazalarının azaltılması üzerinde hassasiyetle duruyoruz.
     Çıkardığımız Özürlüler Yasası ile özürlü vatandaşlarımız için büyük engel taşıyan sorunların bir an önce çözüme kavuşması yolunda çok önemli bir adım attık. Bu yasayla, özürlülerimizin karşılaştıkları hukuki, sosyal ve fiziki engellerin ortadan kaldırılması çalışmaları daha da hız kazanmıştır. Devletimizle birlikte toplumumuzun her kesiminin gösterdiği ilgi ve duyarlılıkla hız kazanan bu çalışmaların güzel sonuçlarını da art arda görüyoruz. İnanıyorum ki artık özürlülerimiz üreten, bağımsız bireyler olarak, spordan sanata, yönetimden ticarete, sosyal hayatın bütün alanlarında aktif biçimde daha çok yer alacaklardır.
     Bu konuda toplumsal duyarlılığın ve bilinç düzeyinin artmasına katkıda bulunacağı inancıyla Özürlüler Haftasını kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyorum.''