El Ele Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Sosyal Hizmet Derneği, Yürüme Engelliler ve Yaşam Derneği, Ortopedik Engelliler Derneği ile Türkiye Görme Engelliler Derneği'nin oluşturduğunu Engelliler Platformu, sorunlarını öğrencilerle tartıştı.
Engelliler Platformu üyeleri Gazi Lisesi öğrencilerini ziyaret ederek, engellilerin yaşadığı sıkıntıları anlattılar.
Türkiye Görme Engelliler Derneği Isparta Şube Başkanı Mehmet Ali Özbey, engellilerin zaman zaman insanların yıpratıcı davranışlarına maruz kaldığını belirtti. Bazı insanların engellilere gereken hassasiyeti ve saygıyı gösterdiğini ancak bazıların da alay konusu yaptığını anlatan Özbey, ''Görme engelli olduğuma inanmayan bir kişi bana tokat attı, bu tür olayları yaşayan bir çok engelli arkadaşımız var'' dedi.
Toplumda engellilere yönelik bilincin daha fazla artmasını istediklerini kaydeden Özbey, öğrencilere bu konuda önerilerde bulundu. Öğrencilerin çevredeki engelli insanlara karşı daha dikkatli olmalarını isteyen Özbey, her insanın çeşitli sebeplerden dolayı engelli olabileceğini aktardı.
El Ele Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Canan Aydın da, engellilere daha rahat bir yaşam için destek olunması gerektiğini bildirdi. Derneklerin güç birliği oluşturmak için platform oluşturduğunu anlatan Aydın, ''Toplumdan uzak yaşamakta olan engellilerin sosyal yaşamla kucaklaşacakları ortamları oluşturmak önceliklerimiz arasında'' diye konuştu.