Engelli vatandaşlar için yapılması planlanan çevre mimarisi Valilik, Belediye ve Mimarlar Odası’nın katkılarıyla gerçekleştirilecek. Isparta Altı Nokta Körler Derneği Başkanı İsmail Er, “Valiliğimiz, Belediyemiz ve Mimarlar Odamızla yaptığımız panelden sonra bir araya geldik. Engelliler için yapılacak olan çevre mimarisine Vali Memduh Oğuz tam destek verdi. 

ENGELLİLER İL KOORDİNASYON
KURULU KURULDU

Engelli vatandaşlar için Valilik bünyesinde Engelliler İl Koordinasyon Kurulu’nun kurulduğunu belirten Altı Nokta Körler Derneği Başkanı İsmail Er, projeye Belediyenin de destek verdiğini söyledi. Er, “Valiliğimizce Engelliler İl Koordinasyon Kurulu kuruldu. Panelden sonra Valilikte engelliler koordinasyon toplantısı yaptık. Bir çok konuda görüşmelerimiz oldu. Bir çok kurumun temsilcileri vardı. Vali beyin başkanlığında bu koordinasyon toplantısını yaptık. Belediyeden vekil olarak Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Şanlıtürk de katıldı. Toplantıda engeli vatandaşların sorunlarını konuştuk. Vali bey bizi can kulağıyla dinledi. Belediyemiz de bu konuda çalışıyor. Kaldırım düzenlemelerinde belediyemize çok iş düşecek” dedi.

ALO ENGELLİ HATTI KURULACAK

Altı Nokta Körler Derneği Başkanı İsmail Er, refakatçısı olmayan vatandaşların kurulacak hattı arayacaklarını ve işlerini gidereceklerini söyledi. Er, “Alo engelli hattı kurulacak. Refakatçısı olmayan engelli vatandaşlarımız için donanımlı bir araçla işlerinin giderilmesi giderilmesi yönünde. Panelde konuşan kişiler engelliler için çok şey yapıyorlar. Çok etkililerdi. Türkiye genelinde belediyelerin engelliler için yaptıkları düzenlemeleri anlattılar. Vali bey bu sorunların Isparta’da çözüleceğini söyledi” dedi.

BU BİZİM HAKLI TALEBİMİZ

Engelliler için yapılacak olan çevre mimarisi projesinin engelli vatandaşların haklı talepleri arasında olduğunu belirten Altı Nokta Körler Derneği Başkanı İsmail Er, Isparta’da yeterli çalışmaların sonuçlarını alamadıkları taktirde yasal yollara başvuracaklarını söyledi. Er, “Haklı bir talebimiz var. Genel başkanımız Serkan Özkan paneldeki izlenimleri Ankara’ya aktarmış. Dile getirdiğimiz düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz. Ama şöylede bir durum var. Isparta’da engelliler için yeterli çalışmalar olmazsa biz tekrar dile getireceğiz. Yine sonuç elde edemezsek artık yasal yollara başvuracağız. Daha da ileri gidip bu sorunları başbakana kadar çıkaracağız” diye konuştu.

BELEDİYE BÜTÇESİNDEN BİR BÖLÜMÜ
ENGELLİLER İÇİN HARCANSIN

Başbakanın 2012 temmuz ayına kadar olan çevre mimari düzenlemeleri tarihini 1 sene daha uzattığını dile getiren Altı Nokta Körler Derneği Başkanı İsmail Er, belediyelerin engelliler için çevre mimari düszenlemelerini bir an önce yapmalarını isteyerek “Başbakan engelli vatandaşlar için belediyelere talimat verdi. 2012 temmuz ayına kadar olan çevre mimari düzenlemeleri 2013’ün temmuz ayına uzatıldı. Belediyeler bu konuda vurdumduymazlık gösterirlerse yasal yoldan hakkımızı arayacağız. Belediyelerin birçok bütçesi var. Bunun bir bölümü harcansa engelli vatandaşlar daha rahat daha kolay yaşamlarını sürdürebilir” diye sözlerini tamamladı.