ISPARTA EĞİTİM UYGULAMA VE İŞ EĞİTİM MERKEZİ Bir basın açıklaması yayınladı. İşte o açıklama...

Isparta Eğitim Uygulama Ve İş Eğitim Merkezi AB Eğitim Ve Gençlik Programları Başkanlığının Leonardo Da Vinci Projeleri ile ilgili başvurusu kabul edilerek 2157 proje arasından 272 proje arasına girmiştir.

Bu proje ‘engelli öğrencilerin meslek becerilerinin gelişmesi ve mesleğe ait staj çalışması’ isimli projedir. Proje kapsamında 7 öğretmen, 15 zihinsel engelli öğrenci ile 15-28.05.2011 tarihleri arasında Almanya”nın Chemnitz şehrinde 2 hafta süreyle kurs ve staj faaliyetlerini başarı ile tamamlayarak geri dönmüşlerdir.

Avrupa’nın birçok ülkesinde eğitim faaliyetleri sürdüren F+U Saçhsen gGmbh okulları bünyesindeki çalışmalarına katılan Isparta Eğitim Uygulama Ve İş Eğitim Merkezi öğrencileri bu kapsamda çiçek yapımı, bilgisayar kullanımı ve pasta yapımı kurslarını başarıyla tamamlamışlardır.

Okul Müdürü Abdullah AKIN; alınan kurs ve staj dışında öğrencilerin farklı mekan, ortam ve kişilerle uyum ile iş becerilerini gelişmesini hedeflediklerini ve bu hedeflerine ulaştıklarını ve bu kazanımlarını kendi okullarında da uygulamaya koyacaklarını belirtti.

Isparta Eğitim Uygulama Ve İş Eğitim Merkezi olarak AB projeleri kapsamında ilk kez yurt dışına çıkarak, iki hafta süren kurs ve staj çalışması başarıyla tamamlanmıştır. Bu projede emeği geçen proje sorumlularına, Okul Aile Birliğine, Bizim Çocuklarımız Yaptırma Yaşatma Ve Koruma Derneğine teşekkür eder saygılar sunarız

                                                                                                                     Abdullah AKIN - Okul Müdürü