Süleyman Demirel Üniversitesi Engelli Dostları Kulübü Başkanı Alpay Şahin, Üniversite’deki onlarca Kulübün içinde ücret alınmadan üye olunan tek Kulübün kendileri olduğunu belirterek; “Çünkü, biz engellilere gönüllülük esasına göre hizmet ve destek veriyoruz” dedi. 
 
Kulübün 650 üyesi bulunduğunu ve gece – gündüz demeden engellilerin her türlü sorun ve isteklerine cevap vermeye gayret ettiklerini ifade eden Süleyman Demirel Üniversitesi Engelli Dostları Kulübü Başkanı Alpay Şahin, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Kulübümüzün adı üzerinde engelli dostları. Yani bizler engellilerin dostlarıyız. Onların her zaman yanındayız. 
 
“AMACIMIZ; ENGELLİLERİ TOPLUMA KAZANDIRMAK” 
 
Onun için de yaptığımız tüm etkinlikler engellilerimize yöneliktir. Örneğin, geçtiğimiz zaman sürecinde yaptğımız etkinlikler çerçevesinde engellilerimizin daha neşeli günler geçirmesi ve topluma yararlı insanlar haline gelmeleri noktasında bir takım çalışmalar yaptık. Bu doğrultuda engellilerimize yönelik piknik programları düzenledik. Engellilerimize yönelik fidan dikme etkinliği düzenledik. Hatta bu fidanlar meyve fidanları olduğu için daha verimli olduğunu düşünüyorum. Bu etkinlikte yaklaşık 300 adet Elma, Armut, Kiraz, Şeftali ve Karadut fidanları diktik. Engellilerimizle birlikte çeşitli kamu kurum ve kuruluşlara ziyaretlerde bulunduk. Burdur ilinde engellilerimize yönelik yaptığımız ve 50 engellimizin katıdığı 3 günlük kamp programı gerçekleştirdik. 3 Aralık Dünya Özürlüler Gününde ve 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü münasebetiyle Halıkent Mahallesinde bulunan ve engelli öğrencilerin eğitim – öğretim gördüğü Isparta Özel Eğitim ve Uygulama Okulunun öğrencilerine yönelik olarak okulda müzik – eğlence programı düzenlendi. Programda, Kulübümüz üyesi üniversite öğrencisi arkadaşlarımız çaldı engelli öğrenciler doyasıya eğlendi. İşte bu ve buna benzer tüm etkinliklerimizde amacımız engelli öğrencilere mutlu ve neşeli dakikalar yaşatmak, onları mutlu kılmak ve onları topluma faydalı işler yapan bireyler haline getirmektir. Bunda da başarılı olduğumuza inanıyoruz. 
 
“KULÜBÜMÜZE ÜYELİK ÜCRETSİZ” 
 
Süleyman Demirel Üniversitesi Engelli Dostları Kulübü olarak 650 üyemiz bulunmaktadır. Ben ve bu üye arkadaşlarımızın bu çalışmalarda hiçbir beklentisi yoktur. Çalışmalarımız tamamen gönüllülük esasına dayalı bir çalışmadır. Bu konuda çok önemli bir konu da üniversitemizdeki tüm Kulüpler üyelik için ücret talep ederken bizde öyle bir talep yoktur ve kulübümüze üyelik tamamen ücretsizdir” dedi.