Valisi Oğuz, Isparta’ya tüm engelli guruplarını kapsayacak bir merkez yapılması için çalışma başlattı. Engellilere yönelik dernek yöneticilerini konu hakkında bilgilerin Vali Oğuz, merkezin Türkiye genelinde engellilere hitap etmesini istediklerini söyledi.

Isparta Valisi Memduh Oğuz, kente tüm engelli gruplarını kapsayacak bir merkezin yapılması kolları sıvadı. Vali Oğuz, bu kapsamda Isparta’da bulunan engelli guruplarını temsil eden dernek yöneticilerini makamına davet ederek konu hakkında bilgi veriyor.

Vali Oğuz, kurmayı planladıkları tesisin sadece Isparta’yı değil Türkiye genelindeki engelli guruplarını kapsamasının daha önemli olduğunu aktardı. Vali Oğuz, yapmayı planladıkları merkezde, engellilere yönelik eğitim verilmesi, sosyal aktivitelerin yapılması gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak bir konumda olmasına dikkat ettiklerini söyledi. Vali Oğuz, bu merkezin tatil köyü gibi engelli vatandaşlar tarafından kullanılmasını istediklerini aktardı.

Isparta Valisi Oğuz, Isparta’ya kurulacak olan bu merkez hakkında kentet bulunan 6. Nokta Körler Derneği Başkanı İsmail Er’i makamına davet ederek konu hakkında bilgi verdi. Oğuz, Başkan Er’den dernekleri hakkında bilgi alarak üye sayıları ile ilgili detaylı bilgi aldı. Vali

Altı Nokta Körler Derneği Başkanı İsmail Er, Vali Oğuz’un ilettiği projenin çok iyi bir plan olduğunu belirterek, “Isparta’ya gerçekten yapılması gerekli olan bir merkez. Bu merkezin sadece Isparta’yı kapsamaması Türkiye genelinde bulunan tüm engelli gruplarına hitap etmesi ise ayrı bir güzellik katacaktır. Biz sayın Valimize bu düşüncesinden ötürü teşekkür ediyoruz” dedi.  Dernekleri hakkında Vali Oğuz’a kısa bir bilgi aktaran Başkan Er, kent konseyi kurulması ve engellilerin burada dertlerini sıkıntılarını yeterince ilgili kurumlara rahatlıkla anlatabilmesi için yardım istedi.

Vali Oğuz, dün makamında ayrıca Isparta’da bulunan işitme engellilere hitap eden dernek yöneticileri ile de bir araya gelerek kurmayı planladıkları merkez hakkında bilgi verdi.