Isparta Özel Eğitim ve Uygulama okulunda eğitim – öğretim gören öğrenciler için veliler tarafından ‘Pişi Günü’, SDÜ Engelli Dostları Kulübü tarafından müzik eğlencesi düzenlendi. Altınbaşak ve Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu öğrencileri de engelli öğrencileri ziyaret etti. 
 
Halıkent Mahallesinde bulunan ve engelli öğrencilerin eğitim – öğretim gördüğü Isparta Özel Eğitim ve Uygulama Okulunun öğrencileri dün en mutlu günlerini yaşadılar. 
 
VELİLER’DEN ‘PİŞİ GÜNÜ’ 
 
Okul yönetimi ve Okul Aile Birliği Başkanlığı tarafından düzenlenen bir organizasyon ile okulda ‘Pişi Günü’ düzenlendi ve öğrenci velileri tarafından yapılan pişiler okulu ziyaret edenlere ikram edildi. Okul Aile Birliği Başkanı Hülya Yüceer konu ile ilgili olararak yaptığı açıklamada; “Okulumuz yönetimi ile Okul Aile Birliğimiz işbirliğinde öğrencilerimizin moral ve motivasyonunu artırmak amacıyla pişi günü düzenledik ve yaptığımız pişileri gerek öğrencilerimizie gerekse okulumuzu ziyaret eden diğer öğrenci ve kişilere ikram ettik” dedi. 
 
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN MÜZİK EĞLENCİ PROGRAMI 
 
Okulda dün ayrıca, Süleyman Demirel Üniversitesi Engelli Dostları Kulübü tarafından okulda müzik – eğlenci programı düzenlendi. Programda, üniversite öğrencileri çaldı engelli öğrenciler doyasıya eğlendi. Kubün Başkanı Alpay Şahin, amaçlarının engelli öğrencilere mutlu ve neşeli dakikalar yaşatmak olduğunu belirterek; “Üniversitemizde kurmuş olduğumuz Engelli Dostları Kulübü olarak engellilere hizmet etmeyi kendimize bir görev olarak biliyoruz. Bugün de okulumuzun daveti üzerine bu okulda eğitim – öğretim gören öğrencilerimizi eğlendirmek ve onlara neşeli dakikalar yaşatarak onları mutlu kılmak adına buraya geldik. Öğrencilerimizi bu noktada mutlu edebildiysek kendimizi de mutlu addediyoruz” dedi. 
 
ÖĞRENCİLERDEN ENGELLİ ÖĞRENCİLERE ZİYARET 
 
Isparta Özel Eğitim ve Uygulama Okulunun dün bir de ziyaretçileri vardı. Altınbaşak ve Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu öğrencileri engelli öğrencileri ziyaret ederek onları bu mutlu günlerinde yalnız bırakmadılar. 
 
DÜNYA DOWM SENDROMU GÜNÜ 
 
Dün, aynı zamanda 21 Mart ‘Dünya Down Sendromu Günü’ idi. Söz konusu programları düzenlemenin amaçlarından birinin de bu gün olduğunu ifade eden Isparta Özel Eğitim ve Uygulama Okulu Müdürü Sedat Sarım; “Bilindiği gibi bugün Dünya Down Sendromu Günü. Yani okulumuzda eğitim gören öğrencilerimizin bulunduğu engel durumu. Bu nedenle bu önemli günde onları eğlendirmek ve günlerini en iyi şekilde geçirmelerini sağlamak için bu programları düzenledik. Ben, gerek pişi günü ve üniversitemizin Engelli Dostları Kulübü mensubu öğrencilerimize gerekse bizi bu mutlu günümüzde ziyaret eden Altınbaşak ve Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu öğrencilerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.