VALİ GÜNAYDIN: “DAİMA ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla gerçekleşen buluşmada Dernek Başkanı İsmail Er engellilerin gündelik hayatta yaşadıkları sorunları anlattı. Başkan Er, görme engellilerin özellikle noter ve banka işlemlerinde yaşanan sorunlar, trafik sinyalizasyonlarının sesli uyarı vermemesi, toplu ulaşımda yaşanan sorunlar ve sağlık raporu sürecinde yaşanan sorunlarla ilgili olarak Vali Günaydın’a bilgi verdi.

Vali Şehmus Günaydın ise aktarılan sorunları ilgili birimlere ileterek derhal gerekli çalışmaların yapılması talimatı vereceğini söyleyerek, her zaman engelli vatandaşların yanında olduklarını ve sorunların çözümü noktasında gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti.

Son yıllarda yapılan çok önemli hizmetler ve sağlanan imkânlarla engelli vatandaşların ve yakınlarının hayatlarını daha kolay sürdürebilmeleri için çalıştıklarını söyleyen Vali Günaydın “Bu gelişmeler sosyal devlet olma adına çok önemli. Engelli kardeşlerimizin yaşadıkları sorunlar, sadece kendileri ve ailelerinin değil tüm toplumun ortak sorumlulukla çözmesi gereken sorunlardır. Biz engelli kardeşlerimizin hayatlarını daha da kolaylaştırabilmek için her türlü tedbiri almaya devam edeceğiz. Sizlerin de aktarmış olduğu sorunlarla ilgili olarak da bizzat kendim ilgili kurumlarla görüşerek çözmeye çalışacağız. Engelli kardeşlerimizin yaşadığı sorunlar karşısında tüm kurumlarımız azami gayreti gösterecekler” dedi.

Görüşmede Dernek Başkanı İsmail Er Vali Günaydın ile kamu kurum ve kuruluşlarının engellilere gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür etti.
Vali Günaydın daha sonra, Gülşen Önal Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi ve Kamile Gürkan İlkokulu Özel Eğitim Sınıfı’nı ziyaret ederek öğrenciler, aileler ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Ziyaretler esnasında özel öğrencilerle sohbet edip şakalaşan Vali Günaydın, velilerin öğrencilerle ilgili talep ve önerilerini dinleyerek gerekli her türlü desteğin verileceğini ifade etti. Okullarda görev yapan öğretmenlerle de görüşen Vali Günaydın, öğretmenlerin eğitim ve öğretimle ilgili görüş ve önerilerini aldı.