Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin ilk ve tek Engelsiz Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi “2021 Yılı Mekânda Erişebilirlik Ödülü”ne layık görülerek Turuncu Bayrağın sahibi oldu.

Engelsiz Üniversite Bayrak Ödülleri kapsamında, “Mekânda Erişim Bayrak Ödülü”ne 558 başvuru alındı ve 52 üniversite 129 “Turuncu Bayrak Ödülü” almaya hak kazandı.

 “2021 Yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri”, Yükseköğretim Kurumu Başkanlığınca düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın katılımıyla gerçekleştirilen törene, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile bu yılın ödül kazanan üniversitelerin rektörleri çevrimiçi katıldı. 


 
Kovid-19 sürecinde "YÖK-Gelecek", "YÖK Dersleri Platformu", "YÖK Sanal Laboratuvar" ve "YÖK Anadolu" projelerinin hayata geçirildiğini kaydeden YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, yeni YÖK'ün yükseköğretime girişte ve eğitim sürecinde yaşanan engellerin ortadan kaldırılması için “engelsiz erişim” ve “engelsiz eğitim” başlığı altında yürütülen çalışmalara önem verdiğini söyledi.
 
YÖK tarafından 2018'den bu yana her yıl "Engelsiz Üniversite Ödülleri" verildiğini belirten Prof. Dr. Saraç, “Engelsiz Üniversite Bayrakları üç kategoride veriliyor. Mekanda erişilebilirlik, eğitimde erişilebilirlik, sosyo-kültürel faaliyetlerde erişilebilirlik. Programlarını farklı engelli gruplarına erişilebilir kılan üniversitelerin ilgili programlarına ise 'Engelsiz Program Nişanı' veriliyor. Bu kapsamda, Engelsiz Üniversite Ödülleri için bu yıl 114 üniversiteden farklı kategorilerden 837 başvuru yapılmıştır.” dedi.