Erasmus Hareketlilik Faaliyetleri kapsamında 2011- 2012 Eğitim- Öğretim Akademik yılı içerisinde Süleyman Demirel Üniversitesine gelen yabancı uyruklu öğrenciler, üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nu ziyaret etti.

Öğrenciler ile sohbet eden Rektör İbicioğlu, uluslararası bir üniversite olmayı misyon edinen SDÜ’nün sosyal, kültürel, ekonomik ve bilimsel anlamda tüm imkanlarından yararlanılabileceğini belirterek “Bu tür değişim programları, öğrencilerimizin üniversitemizi ve ülkemizi tanımaları, Türkiye’ye olan önyargılarının kırılması ve dünya barışının gelişimi açısından oldukça önemlidir.” dedi.

Daha sonra Erasmus Koordinatörlüğünün faaliyetleri hakkında bilgi veren Erasmus Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Tufan Bal, 2005 yılında başlayan değişim aktivitesi kapsamında bini aşkın SDÜ öğrencisinin yurtdışına gittiğini, 26 ülkeden 200’ü aşkın üniversite ile 400’den fazla anlaşma yapıldığını ifade ederek bu program çerçevesinde 8 farklı ülkeden 32 öğrencinin SDÜ’de eğitim aldığını ve her geçen yıl bu sayıların arttığını söyledi.