Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim gezilerinin Isparta ayağında MHP ve CHP'ye yüklenerek, "Sandıkta bu işi bitiremeyeceğini anlayanlar, bu işi sokaklara döktüler, şiddete döktüler." dedi. Seçim gezilerinin Isparta ayağında gül suları ve gül yaprakları ile karşılanan Erdoğan, Hükümet Meydanı'nda halka seslendi.

Ispartalılara, 12 Eylül referandumunda demokrasiye, hukuka sahip çıktığı için verdiği destekten dolayı teşekkür eden Erdoğan, 12 Haziran seçimlerinde de aynı fedakarlığı beklediğini söyledi.Erdoğan, "Bizimle sandıkta yarışamayacaklarını anlayanlar şiddete başvurmaya başladılar. Milletimin teveccühünü kazanmayanlar işi şiddete döktüler.

Kışkırtma ile şiddetle tahrikle bu işi bitirebileceklerini zannettiler. Önce Kastamonu'da saldırdılar, sonra Silopi'de iki polisimizi şehit ettiler. İl ilçe teşkilatlarımıza şu ana kadar 150 saldırıda bulundular. Camı çerçeveyi indirdiler. Diyarbakır'da ilçe teşkilatı başkanımızın oğlunu kaçırdılar. İstanbul'da da terör estiriyorlar.

BDP yandaşlarının da işi bunlar yalnız. Sadece İstanbul'da bile değil, Karadeniz'de CHP ve yandaşları konvoyumuza saldırıp polisimizi yaralıyorlar." dedi.Hopa'da CHP pankartı yanında 'tek yol sokak tek yol devrim' altında halk evleri yazan bir pankartla karşılaştığını ifade eden Erdoğan, CHP, MHP, BDP'nin illegal eylemcilerle kol kola gezdiklerini ve destek verdiklerini belirtti. CHP ile BDP'nin, danışıklı dövüş yaparak tezgah kurduğunu ifade eden Erdoğan, "CHP Hakkari'ye gidiyor, kime konuşuyor, BDP'lilere konuşuyor.

CHP bayrağı veriyor niye? Türk bayrağını veremiyorsun. Onlar Türk bayrağı ile dolaşmaz. Bunlara 12 Haziran'da gereken dersi verelim. Isparta'nın milletvekili sayısı azaldı 4'de 4 istiyorum." diye konuştu.Erdoğan, statüko partilerinin tıpkı 12 Eylül'de olduğu gibi, bir kez daha AK Parti'ye karşı işbirliği yaptıklarını ifade etti. Erdoğan, bu sefer şiddet uygulama noktasında da işbirliği yaptıklarını ifade ederek, düşüncenin bittiği yerde, sandıktan umudunu kesenlerin taşla sopa ile ortaya dökülerek, işi provokasyonlara döktüklerini kaydetti. Halka, "Ben sadece milletin kapısını çalarım, benim tek ortağım sizlersiniz" diyen Erdoğan, "Bu oyunu bozacak, tezgahı alt üst edecek bozacak sizlersiniz. Bunlara bir kez daha sandıkta cevabı vereceğiz.

Bu şiddet eylemlerinin hiç birine boyun eğmeyeceğiz. Geri adım atmayacağız, bu tuzaklara boyun eğmeyeceğiz. Diyarbakır'da gümbür gümbür biz varız dedik. Diyarbakırlı kardeşlerime korkuyu korkuttukları için teşekkür ediyorum. Biz milletin rotasında ilerlemeye devam edeceğiz. Milletle elele vermeye devam edeceğiz. Bizi merhum Menderes'in akıbeti ile yüce divanla korkutamazlar. CHP bize diyor ki "Menderes'in akıbetini bilmiyor musunuz? Diyorlar. Biz millet yoluna başımızı canımızı koyarak yola çıktık.

Çetelerle mücadele devam edecek korkunun ecele faydası yoktur. Ne bir an öte, ne bir an geri gitmez. Kimse boşuna hesap yapmasın." Yeni CHP söylemi ile yola çıkanların, içi boş bir proje ile yola çıktığını ifade eden Erdoğan, "Son günlerde CHP genel başkanı tutturmuş gidiyor. Bu sadece bir projedir. Eskinin üzerine inşa edilmiş bir projedir. Bu millete 'bidon kafalı, millete göbeğini kaşıyan adam, CHP oy vermedikleri için yüzde 60'ı aptaldır' diyenler şimdi de Bursa'da AK Parti'ye oy verenleri beyinsiz olarak yargılıyor. Eski CHP camileri ahıra çeviriyordu, ilmihal kitaplarını yasaklıyorlardı. Ezanı Türkçe okuyordu, Menderes geldi, ezan aslına döndü." şeklinde konuştu.