Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, yapılan çalışmaları hafta içi, hafta sonu demeden her an yerinde inceliyor. Başkan Günaydın, çalışmaların program dahilinde devam ettiğini aktarırken, müzenin alt taban bölümü çalışmalarının bitmek üzere olduğunu, duvar örülmesine geçilmeye başlanacağını dile getirdi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, hafta sonunda Ergenekon Müzesinde devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Günaydın incelemelerinin ardından değerlendirmelerde bulundu. Müzenin çalışmalarının devam ettiğini, çalışmalar kapsamında müzenin altında bulunan dere yatağının işlemlerinin de başladığını belirten Başkan Günaydın, “Ağustos ayında tüm kaba inşaat çalışmalarımız bitmiş ve ince işçiliklerle birlikte, iç sanatsal çalışmalara geçilecek” dedi.

Yapılacak müze ile birlikte Ergenekon Destanının Isparta’da canlanacağını söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Dede Korkut ve Ergenekon’un Türk Milletinin bağımsızlığını anlatan destanlar olduğunu belirtti. Türk Milletinin destanı olan Ergenekon’u yok etmek için operasyonlar yapıldığını hatırlatan Günaydın, “Bunların 15 Temmuz’da vatan haini olduğu ortaya çıktı, FETÖ olayı ortaya çıktı. Bu operasyonu Türk Milletini yıkmak, çocuklarımıza bu destanı unutturmak için yaptılar. Türk Milletini tarih sahnesinden yok etmek istediler. Bizde yapılan bu olaylara karşın Ergenekon destanımızı bu müzede canlandırıyoruz. İnşa ettiğimiz bu müzenin ülkemize, milletimize, Türklük alemine şimdiden hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.