Emekliler için bankalarla promosyon görüşmeleri devam ediyor. 
İlk defa 2017 yılı Mart ayında promosyon alan emeklilerin gözü kulağı Emekli Platformunun Bankalar Birliği ve SGK ile yaptığı görüşmelerde. Görüşmelerin bu hafta bitirilerek Mart ayı itibariyle ikinci dönem promosyon miktarının belli olması bekleniyor.
EMEKLİ PROMOSYONLARI BELLİ OLUYOR
Konuya ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Isparta Emekliler Derneği Şube Başkanı ve Türkiye Emekliler Derneği Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Abdülkadir Ersal, emekliler için promosyon görüşmelerinin bu hafta içerisinde bitirileceğini söyledi.
EMEKLİYE BİR MAAŞ TUTARINDA PROMOSYON
Bankalarla sıkı pazarlık içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Abdülkadir Ersal; “Derneğimizin girişimleriyle emeklilerimiz ilk defa 2017 Mart ayında promosyon almışlardı. Üç yıllık süre doldu. Şimdi ikinci üç yıllık için görüşmeler devam ediyor. Bu doğrultuda Ankara’da bizimde içinde olduğumuz Emekli Platformu kuruldu. Şuan için görüşmeler devam ediyor. İnşallah bu hafta içerisinde bir neticeye varılır. Resmi bankalar geçtiğimiz döneme göre %50 artış yapmak istiyorlar. Biz ise her emekliye bir maaş tutarında promosyon verilmesini talep ediyoruz. Bunun haricinde hiçbir dayatmayı ve teklifi kabul etmiyoruz” diye konuştu.
ADİL VE MAKUL TALEBİMİZ VAR
Günün ekonomik şartlarına göre emekli lehine hareket ettiklerini ifade eden Başkan Ersal; “Biz Emekli Platformu olarak günün zorlu ekonomik şartlarına göre makul ve mantık sınırları içerisinde promosyon talep etmekteyiz. 13 milyon emeklimizi bankadan, bankaya koşuşturmadan adil ve makul promosyon talebimiz var. Bu kapsamda her emekli ne kadar maaş alıyorsa bir maaş tutarında promosyon almasını istiyoruz. Biz promosyon görüşmelerinin olumlu sonuçlanacağına inanıyoruz. Ve bu konunun sonuna kadar takipçisiyiz. Kaldı ki burada devletin kasasından bir kuruş çıkmayacaktır. Promosyon ücretleri her banka emeklinin gelirinden elde ettiği kazançtan ödeyecektir” dedi.
BANKA TERCİHİ HİZMET KALİTESİNE GÖRE YAPILMALI
Emekliler banka tercihinde bulunurken dikkatli davranması gerektiğine vurgu yapan Isparta Emekliler Derneği Şube Başkanı ve Türkiye Emekliler Derneği Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Abdülkadir Ersal; “Burada bankadan alınacak olan hizmet kalitesi de çok önemlidir. Bu bakımdan emekli arkadaşlarımız banka tercihi yaparken yaşadığı yerde şubesi var mı? Bankamatiği (ATM) var mı? 7/24 hizmet verebilecek mi? Bunlara dikkat etsinler” dedi. /İbrahim DEMİRAYAK