Isparta Eğitimciler ve Sanatçılar Derneği (ESD) Başkanı Feyza Özdemir, eğitimde, parası olananın kazandığı, olmayanın ise dışarıda kaldığı bir sistemin oluştuğunu öne sürdü.
Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, özgür, toplumcu sanattan yana, parasız, bilimsel ve herkesin ulaşabileceği eğitim için çeşitli faaliyetler yürüttüklerini belirterek, çalışmaları kapsamında ise, en acil ve önemli olarak gördükleri, maddi durumu uygun olmayan öğrencilere ücretsiz ders ve kurs verdiklerini söyledi.
AK Parti'nin özelleştirmeci ve piyasacı uygulamalarının en fazla görüldüğü eğitim öğretim sürecinin, öğrencilerin üzerinden gelecek için bir sigorta anlamına geldiğini ifade eden Özdemir, ''AKP, bu sigortayı halkın ve ülkemizin değil, parası olanların lehine kullanıyor. Parası olanın kazandığı, olmayanın dışarıda kaldığı bir sistem oluşuyor'' dedi. Özdemir, dernek olarak bu konuda mağduriyeti olan dar gelirli ve yoksul ailelerin çocuklarına, ''Onları bir amaç uğruna kullanma, onların zihinlerini kendimizce doldurma'' amacı gütmeden, derslerine destek ve sınavlarına hazırlık için yardımcı olduklarına dikkati çekti.
Öğrencileri yalnız bırakmamaya çalıştıklarını belirten Özdemir, bu dönem faaliyetlerini sonlandırdıklarını ancak, önümüzdeki yıl yine aynı özveri ve kararlılıkla kurslarına yeniden başlayacaklarını söyledi. Özdemir, bu kez daha fazla öğrenciye ulaşmaya çalışacaklarını belirterek, tüm öğrencilere sınavlarında başarılar diledi.