Nurettin ARKAN/YALVAÇ

 ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde dağda hayvan otlatan çobanın gece çadırın yakınına bağladığı eşek, kurt saldırısında parçalanarak telef oldu.

Yalvaç'ta hayvancılık yapan Lokman Karakoyun, dün ilçeye bağlı Sultandağları Su Çıktı mevkiine hayvan otlatmaya çıktı. Hava kararınca topladığı hayvanları çadıra koyan Karakoyun, eşya taşımak için getirdikleri eşeği ise çadırın 25-30 metre aşağısına bağladı. Sabah eşeğin yanına giden Karakoyun, hayvanın karın bölgesinin parçalandığını ve telef olduğunu gördü.

Yağmur yağdığı için sürüyü toplayıp çadıra girdiğini anlatan Karakoyun, "Dağlarda sürüler halinde gezen kurtlar olduğunu görüyorduk. Köpeklerimiz olunca yanımıza yaklaşamıyorlardı. Sürüyle beraber yanımızda eşya taşıdığımız eşek de bulunuyordu. Çadırın az aşağısına bağlamıştım. Köpekleri bir grup başka bir yöne çekmişler diye tahmin ediyorum. Diğer grup da bu sırada eşeğe saldırmış ve karın bölgesini parçalayarak telef etmişler. Ancak daha tam yiyemeden köpeklerim yetişmiş olmalı ki kaçmışlar. Çok üzgünüm o bizim yoldaşımız gibiydi" dedi.