Bilecik'te 16 Haziran'da eşi tarafından bıçaklanması sonucu 8 aylık hamileyken hayatını kaybeden Melike Kartal'ın sezaryenle alınan bebeği 78 gündür yaşam mücadelesi veriyor. Ambulans helikopterle önce Ayfonkarahisar'a ardından Isparta'ya sevk edilen bebeğin tedavisi sürüyor.

Yenidoğan yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren bebeğin sağlık durumu hakkında bilgi veren Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuncay Özfidan, bebeğin solunum cihazına bağlı olarak 78 gündür yaşam mücadelesini sürdürdüğünü söyledi. Özfidan,"Şu an kilosu 3 kilo 320 grama ulaştı. Sonda ve mamayla besleniyor. İdrar çıkışlarımız iyi. Genel durum stabil. Yoğun bakımda takip ve tedavisi sürüyor. Geldiğinde oksijensiz kalmayla ilgili hayati tehlikesi çok fazlaydı. Zaman içinde bu azaldı. Tek sıkıntı solunum cihazından ayrılamaması. Hastamız solunum cihazı olmadan kendi kendine yetersiz kalıyor. Haftada bir iki sefer deniyoruz. Ama tekrar solunum cihazına bağlamak zorunda kalıyoruz. Çabamız sürüyor. Solunum cihazına bağlı kalmadığında taburcu edeceğiz" dedi.

Bebeğe Muhammed Mustafa adı verildi

Bebeğe dedesi tarafından Muhammed Mustafa Kartal ismiyle nüfus cüzdanı çıkarıldığını öğrendiklerini kaydeden Özfidan, "Tahminlerimize göre bir iki ay daha tedavisi sürecek. Solunum cihazından ayrıldığında zamanla ağızdan beslenmeyi ve emzirmeyi deneyeceğiz. Sürekli deneyeceğiz. 24 saat dayandığı oluyor. İki gün dayandığı da oldu. Amacımız solunum cihazına bağlı kalmadan yaşamını devam ettirmesi. Bebek yaşayacak. Belki solunum cihazına bağlı birkaç yıl daha bu durumda olabilir. Bebeğin dedesi tarafından Muhammed Mustafa kartal adıyla nüfus cüzdanı çıkarıldığın öğrendik. İki halası var onlarla da sürekli görüşüyoruz. Hatta biri hemşire durumundan sürekli haberdar. Birkaç kez geldi. Yüz yüze görüştük. İlgileniyorlar. Tabi hukuki süreci bilmiyoruz. Halaları bebeği alabileceklerini söylediler"ifadesinde bulundu.