Meltem Onur, 1976 yılında İl Özel İdare'ye kamulaştırma şartı olarak zirai araştırmalar için ziraat bahçesi olarak kullanılmasını isteyerek devredilen bahçenin satışına üzüldüklerini ifade ederek, neden böyle bir satışın yapıldığına inanamadıklarını söyledi. Bahçenin eski sahiplerinden Meltem Onur, İstiklal Gazisi büyük dedemizden yadigar babam ve kardeşlerine ait, Gafle Bağı olarak bilinen içinde bağ evi ve bahçeleri bulunan 30 dekar büyüklüğündeki gayrı menkulümüz; komşu Osman Bodur’un bahçesi de dahil edilerek 1976 yılında kamulaştırılmıştı.

Bahsi geçen yerin Isparta İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi 2020 Yılı Temmuz ayı 2. Birleşiminde Karar No:7/2-109 ile ihale kararı alındığını, akabinde 13-10-2020 tarihinde ihale edileceğini de tesadüfen haricen öğrendim. Eski Malik ve mirasçıları ile iletişime geçtik, babam 7-10-2020 tarihinde Isparta Valiliğine 30530 kayıt no, Isparta İl Özel idaresine 13441 kayıt nolu dilekçe ile ihalenin iptali için itiraz etti.

2942 Sayılı Kamulaştırma Kanunu 22. Maddesi “Kamulaştırmanın ve bedelinin kesinleşmesinden sonra taşınmaz malların kamulaştırma amacına veya kamu yararına yönelik herhangi bir ihtiyaca tahsisi lüzumu kalmaması halinde, keyfiyet idarece mal sahibi veya mirasçılarına 7201 Sayılı Tebligat Kanunu hükümlerine göre duyurulur. Tarafımıza ait olan ve kamulaştırılan taşınmaza, kamulaştırma amacına uygun kullanılması gibi bir ihtiyaç bulunmaması nedeniyle ihale kararı alınmış olup, ihale ile satışa çıkarılmadan önce tarafımıza yasaya uygun şekilde tebligat yapılmaması açıkça hukuka aykırıdır.

O yüzden ; 13/10/2020 tarihli İhalenin derhal iptaline karar verilmesini (açıklanan ihale tarihinin yakın oluşu) ve iptal edildiğinin alenen duyurulmasını, aksi halde ihalenin yürütülmesinin durdurulması ve iptali istekli dava açacağımızı, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu’nun 22. maddesi birinci fıkrasına göre, tarafımıza devri için gerekli işlemin ifasını istedik. Benim Uluborlu’da ki çocukluğum şehir evlerinde kışın yaşayıp yazın bağ evlerine geçen ,kışlık/yazlık kültürü ile yaşayan kuşağın ; yeni şehirde anlattıkları masalsı anılarıyla geçti.Eski şehir terk edilmişti ama bağ evleri vardı. Çoğunluk bağdaki evlerini/bahçelerini yerleşim yapmışlardı. Büyük dedem Gafle Mustafa (İstiklal savaşında kolunu kaybettiği için Çolak Gafle diye gazi olup memlekete dönebilenlerden ) bağ evini mevcut tutup musluğa yakın diye ellili yıllarda ,şu an oturduğumuz evi yaptırmış. En büyük eğlencelerimizden biri Sellikteki Gafle bağına gitmek idi, çünki orada o masalsı hayat devam ediyordu.

Şimdilerde adını da Muhlis Tuncay Kiraz bahçesi yapsalarda orası Gafle bağı ve Bodurların bahçesidir. Etimizden geçen zamanla, içimizden geçen zaman aynı değildir. "İnsanlar aklın hatırladıklarını unutabiliyor, ama kalbin hatırladıklarını unutmuyorlar" diyor M.Mungan Benim kalbim hiç unutmadı Sellikteki Kafle bağını, yapılanın düzeltileceğine inancımı kaybetmeden,bu ihaleye haklı gerekçelerle de itiraz ediyorum.