MHP İl Başkanı İsa Yalçın, IGSİAD’ın ödül töreninde yaşananlarla ilgili yaptığı açıklamasında Lütfi Elvan’ın eski bakan olmasına rağmen, programda mevcut bakan gibi anons edilmesi ve Isparta’ya vaatler vermesini eleştirdi.

Isparta Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği'nin 5.kez düzenlediği 'Yılın Girişimci ve Başarılı İşadamları' ödül töreni siyasi gerginliğe neden olmuştu. Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, programda Isparta için bir takım vaatler vermiş, bunun üzerine MHP Milletvekili Adayı Vali Nuri Okutan, ‘Biz vaat istemiyoruz, icraat bekliyoruz” demişti.

BİZE SİYASET OLMAYACAĞI SÖYLENDİ

Yaşanan olayla ilgili MHP İl Başkanı İsa Yalçın bir açıklama yaptı. Kendilerinin toplantıya davet edilirken herhangi bir siyaset olmadığının söylendiğini belirten Yalçın, “Kimin katılacağını sorduğumuzda Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’da gelecek dediler. Biz bu noktada kendisinin yasal olarak bakan olmadığını belirttik. Oraya katıldığımızda da Eski bakanın halen bakan gibi takdim edildiğini gördük. Programın belli kısımlarında salonu terk etmeyi dahi düşündük. Fakat Türkiye’nin bu sıkıntılı günlerinde yatırım yapmış kişilere bir vefasızlık olmasın diye sabırla bekledik” dedi.

ITSO BAŞKANI TARAFSIZLIĞINI KAYBETMİŞ

Öte yandan programda ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in birikmiş sorundan bahsetmesi beklenirken kendisinin bu konulara girmeden Isparta’nın hükümetten gayet memnun olduğunu dile getirdiğini ifade eden Yalçın, şunları söyledi:  “Konuşmasının iki tane yerinde de eski bakana, bakan olarak hitap etti. ve sayın bakanımızın 7 Haziran’dan sonrada aynı görevine devam edeceğini bilerek gibi bir ifade kullanmış olması ITSO’nun Başkanının tarafsızlığını kaybetmiş olduğunun göstergesidir.

KALP KRİZİ Mİ GEÇİRİYOR DİYE TELAŞLANDIM

Bu arada sayın ticaret odası başkanı konuşma yaparken bir anda sustu. Ben telaşlandım acaba bir kalp krizi mi geçiyor, beyin kanaması mı geçiyor diye. Yüksek sesle de söyledim, arkadaşlar bir bakın ne oldu diye. Sonra anlaşıldı ki kendisi konuşurken sayın bakanın telefonu çalıyor. Kendiside sayın bakana saygısından dolayı o kadar hazirunun bulunduğu yerde anlamsızca susuyor, telefon konuşması bittikten sonra devam ediyor. Bizim bu şekilde tiyatral bir durumda bir şeyler yapmamız gerekiyor ama misafirler ve yatırımcılar olduğu için kalkıp gidemedik.”

SİYASET SEVİYESİ İYİCE DÜŞMÜŞTÜ

Öte yandan Eski Bakan ve Antalya Milletvekili adayı Lütfi Elvan’ın konuşmasında sürekli hükümet olmuşlar da bakan olmuş gibi şunu, bunu yapacağız şeklinde vaatler verdiğini kaydeden İsa Yalçın, şunları kaydetti:  “Sanki şimdiye kadar hiç iktidar olmamış bir partinin adayı gibi konuşuyordu. Siyaset seviyesi iyice düşmüştü. Sayın Nuri Okutan ödül vermek için çağrılırken Isparta Valisi Vahdettin Özkan diye anons edildi. Kendiside ben Isparta valisi değilim, Ispartalı bir valiyim diye açıklama yapmak zorunda kaldı. Bizim gördüğümüz AKP’nin talepleri dışında hiç çalışılmamış bir program olduğu belli.

VALİ İKEN BUNLARI NEDEN SÖYLEMİYORDUN GİBİ TAVIRLAR ALDILAR

Sayın Nuri Okutan sahneye çıktında ‘Ispartalı uysal koyun değildir. Biz burada susuyorsak usul ve edep bildiğimizden susuyoruz’ dedi. Bu konuşma diğer masalardan da alkışlandı. Biz bu noktadan sonra ayrılmak istediğimizde AKP’lilerin olduğu masaya yaklaştık. Sayın Okutan’a dün vali iken bunları neden söylemiyordun gibi tavırlar aldılar. Kendiside dün vali iken vali gibi konuşuyorduk diye cevap verdi.

ISPARTA’DAN ÖZÜR DİLEMESİ GEREKİR

Isparta’da bir kilometre yol bile yapamayan iktidar partisi milletvekili kendisi söyler kendisi dinler. Onların bu milletin geri kalmışlığı ile ilgili Isparta’dan özür dilemesi gerekir. Onların döneminde Isparta’da bir tane fabrikamı açılmış, Isparta’ya yaptıkları makyajlarla mutlu oluyorlar. Bunun da karşılığını en yakın zamanda görecekler.” 

Akdeniz