Eski İl Özel İdaresi Binası, İl Genel Meclisinin Nisan Ayı 3. Birleşiminde Görüşüldü. Eski İl Özel İdaresi binası, Vali Memduh Oğuz’unda katılımıyla gerçekleştirilen İl Genel Meclisinde masaya yatırıldı. Yoklama ve açılıştan sonra bütün meclis üyelerinin imzasıyla Meclis Üyesi Fevzi Özdemir tarafından Eski İl Özel İdaresi binası hakkında verilen önerge oybirliğiyle gündeme alınmasına karar verildi.

‘01.01.2006 tarihinden buyana atıl durumda olan binanın, ticari sahaya çevrilmesi, kat irtifakı gibi kanunen uygulanması gereken hususlar düzeltilmesine karşın herhangi bir çalışmanın yapılmaması halkın nazarında çeşitli spekülasyonlara neden olmuştur. Bu durum; keyfi ve özel maksatlı bekletiliyor gibi bir takım söylemlere maruz bırakılmıştır. Ortak akıl doğrultusunda ne yapılmasının tartışılması ve araştırma yapılması husussunu İl Genel Meclisinin takdirlerine arz ederiz’ şeklinde verilen önerge ilgili komisyonlara havale edilmek üzere gündeme alınması oybirliğiyle kabul edilirken, Vali Memduh Oğuz konu hakkındaki düşüncelerini Meclis Üyelerine açıkladı.

VALİ OĞUZ; “ESKİ İL ÖZEL İDARESİ

BİNASI ISPARTA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Eski İl Özel İdaresi binasının Isparta için çok önemli olduğunu belirten Vali Memduh Oğuz; “Ben 100’üncü günümü tamamladım, bu zaman zarfında 450 adet randevu vererek görüşmeler yaptım. Bu görüşmeler genelde gruplar halinde, heyetler halinde oldu, binlerce insanla görüştüm. Yani sizleri ve vilayeti tanıdım. Her vatandaşımız vilayete yardımcı olmak istiyor, olumsuz bir durum yok.

Isparta çok değerli insanların bulunduğu bir yer. Eğer bir beldede bu kadar gül yetişiyorsa, vatandaşı gül gibi güzel ise bu Allahın bir lütfüdür. Bizlerde bu zenginliğimizi en iyi şekilde kullanmalıyız. Diğer bir değişle yapmış olduğumuz işle gül gibi olmalıdır” dedi.

“BURAYA YAPILACAK OLAN TESİS, ŞEHRİN

STANDARDINI YÜKSELTECEK ŞEKİLDE OLMALI”

Isparta’ya geldiğinde en önemli eksikliklerden birisinin konaklama eksikliği olduğunu belirten Vali Oğuz; “Buranın atıl durumda olmasına benimde gönlüm razı değil. Daha önce alışveriş veya kat oto parkı gibi projeler yapılmış. Oto park veya alışveriş merkezi gibi binalar her yerde yapılabilir. Eğer buraya sadece oto park amaçlı bina yapılacaksa yeşil alan olarak bırakılması daha iyi.

Eksikliklerimizi, önceliklerimizi en iyi şekilde tespit ederek kaynaklarımızı da buna göre kullanmalıyız. Benim şahsi düşüncem; buranın şehir merkezine yakışır biçimde konaklama tesisi olmasıdır. Çünkü şehrimizde konaklama eksikliği var. Bu şehrin valisi olarak bunu kabul edebilmem mümkün değil. Büyüklü küçüklü konaklama yerlerimiz olmalı. Turizmi teşvik edebilmemiz için bu sorunu çözmeliyiz.

Önümüzdeki hafta Burdur’da yemin töreni var, haftalar öncesinden, aylar öncesinden otellerdeki en iyi yerler şimdiden dolduruldu. Alın size pazar, orası da Isparta için açık bir pazardır. Buraya sadece 26 kilometre uzaklıkta bir yer. 5 yıldızlı otel temeli atıldı ama bu yerli değil, birkaç tane 5 yıldızlı otel ve bununla birlikte butik oteller olmalı. Çünkü Isparta’da bu potansiyel var. 50 bin öğrencisi olan bir üniversiteye sahibiz, askeri birliklerimiz var, üretimimiz var, ticaret yapılıyor, ama dışarıdan gelen bir misafirimizi yatırabileceğimiz güzel bir mekânımız yok.

Daha öncede söylediğim gibi bu benim şahsi düşüncem, Değişik fikirleri olan varsa onları da dinleyelim. Eğer otel fikri benimsenirse burayı 2 ay içerisinde yıkalım ve yılsonuna kadar ivedilikle otelimizi yapalım” dedi.