İçişleri Bakanlığının eski Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman ve dönemin Hesap İşleri Müdürü Mehmet Çakır hakkında ''vergi kaçırma'' suçlamasıyla soruşturma izni verdiği bildirildi.
     Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, göreve geldiğinde eski dönemle ilgili yapılan araştırmada belediye şirketleri ISBAŞ, ISTEM ve BELMAŞ'tan toplam 8 milyon liralık hizmet ve malzeme alımı yapılmış gibi gösterildiğini tespit ettiklerini ve bununla ilgili hukuki süreç başlattıklarını söyledi.
     Hukuki süreç kapsamında İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından da inceleme yapıldığını belirten Günaydın, müfettişler tarafından hazırlanan rapora göre, eski Belediye Başkanı Hasan Balaman ve dönemin Hesap İşleri Müdürü Mehmet Çakır hakkında belediye adına ISBAŞ, BELMAŞ ve ISTEM şirketlerine toplam 7.2 milyon liralık 24 sahte fatura kesildiği ve devletin vergi kaybına neden olduklarının belirtildiğini ifade etti.
     Müfettiş raporlarına göre, İçişleri Bakanlığının söz konusu kişiler hakkında soruşturma izni verdiğini kaydeden Günaydın, ''İçişleri Bakanlığı tarafından 'vergi kaçırdıkları' iddiasıyla eski belediye başkanı Hasan Balaman ve dönemin Hesap İşleri Müdürü Mehmet Çakır hakkında soruşturma izni verildiğine yönelik yazı belediyemize ulaştı'' dedi.
     Hasan Balaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığının çok kişi hakkında soruşturma izni verebileceğini belirterek, hakkında henüz verilmiş bir karar olmadığını söyledi.
     Hakkındaki iddiaları ''aslı astarı olmayan bir suçlama'' olarak nitelendiren Balaman, ''Siyasi maksatlı yapılmış bir olaydır. Vergi denetleme raporları elimde, hakkımda herhangi bir suç bulunmuyor. Bunları gerekli birimlere ileteceğiz. Hakkımda nihai verilmiş bir karar yok'' diye konuştu.
     Olayın sahte faturayla ilgili olmadığını ifade eden Balaman, belediyenin kendi şirketlerine fatura kestiğini, bunda usule aykırı durum olmadığını ileri sürdü.
     Ortada herhangi bir karar olmadan açıklama yapılmasını hoş karşılamadığını belirten Balaman, ''Ortada sadece müfettiş raporu var. Şimdi ben de gerekli belgeleri topluyorum. Bunları İçişleri Bakanlığına ileteceğim. Hakkımda herhangi bir suç olmadığı için de soruşturmadan herhangi bir şey çıkmayacaktır ama siyasi karalama yapılıyor'' dedi.
     Balaman, İçişleri Bakanlığının soruşturma izni vermesiyle ilgili olarak Danıştaya itirazda bulunacaklarını bildirdi.