Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın Mimar Sinan Caddesi üzerinde tabanı 250 m2 olan, 5 katlı yapının satış süreci tamamlandı. ITSO, içinde Denetimde Serbestlik Müdürlüğü ile Finansbank’ın kiracı olarak ulunduğu eski hizmet binasını 12 milyon TL değerle Ispartalı bir yatırımcıya sattı,  tapusu geçtiğimiz çarşamba günü devredildi.

ITSO Başkanı Mustafa Tutar, Mimar Sinan Caddesi üzerindeki eski hizmet binasının satışının gerçekleştiğini açıkladı.

Tutar, “Eylül ayında ve 2 ay önce olmak üzere 2 kez ihaleye çıktık. Birincisi mahkeme ile alakalı durum nedeniyle ikincisi de kimsenin katılmaması nedeniyle sonuçlanamadı. Daha sonra pazarlık usulü ile satılması için meclis kararı aldık.

Bu hafta içerisinde talipli olan bir yatırımcı ile görüşerek sonuçlandırdık. Çarşamba günü itibariyle tapumuzu devrettik. Ispartalı bir yatırımcıya gitti. Hayırlı-uğurlu olsun. Orası 235 m2 bir arsa. Üzerinde 5 katlı bir binamız vardı. 1200 m2’lik bir mülktü. Şimdi 10 bin m2’lik bir yerimiz var. Ekonomi Kampüsünü yaparken kredi kullanmamız gerekmişti. Satış geliri ile kredi borçlarımızı kapattık. Bizden öncekiler şimdi yapılan Ekonomi Kampüsü’nün yerini bırakmışlar.

Biz de bizden sonrakiler için bir arsa alıp, bırakmak istiyoruz. Şükrü Başdeğirmen başkanımız 100 yılı hedefleyerek bu binamızı yaptık. 100 yıl sonraki ihtiyaç için de biz bir arsa bırakacağız” diye konuştu.