Özel İdare sahasında otopark projesi uygulamak isteyen Başkan Günaydın, burayı istedi. Vali Özkan, bu konuda "Hem belediyemizle hem de İl Genel Meclisimizle görüşülüp aralarındaki mutabakat çerçevesince Isparta’nın en lehine olan yöntem ne ise o uygulanacak" dedi.

O TALEP VALİYE SORULDU

Halen yeşil alan olarak kullanılan mülkiyeti Özel İdare'ye ait yerin durumuyla ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor.  Bu alanın belediyeye verilmesi halinde, buranın çok katlı yeraltı otopark projesine dahil edileceği yönünde Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın açıklamasının ardından, konu Vali Vahdettin Özkan'a da soruldu.

 ORTAK AKIL VURGUSU

Eski İl Özel İdare alanının İl Genel Meclisinin uhdesinde olan bir gayrimenkul olduğunu ifade eden  Vali Özkan, “Ama İl içi yatırımlarda belediye önemli bir aktör. İlgili komisyonlar kendi aralarında çalışıyorlar. Çalışıp en uygun en verimli ortak akılı belirleyip ortaya koyacaklar. Biz üzerimize düşen ne varsa yapacağız" dedi.

Eski İl Özel İdare alanıyla ilgili Valilik ile Belediye birimlerinde kurulan komisyonlar çalışma hazırlayacak.  Şu anda yeşil alan olarak kullanılan  mülkiyeti Özel İdare'ye ait sahada yeralıt otopark projesi uygulmaka isteyen  Belidey Başkanı Günaydın konuyu Vali Vahdettin Özkan ile görüştüklerini  ve Valiliğin, tarfik ve otopark sorununu çözmeye yönelik her konuda kendilerine yardımcı olacağıın açıklamıştı.  Vali Vahdettin Özkan da  AK Parti İl Genel Meclisi üyelerinin ziyaretinde konuyla ilgili soruları yanıtladı.

KOŞA KOŞA YARDIMCI OLURUZ

Esas olanın sonuca odaklı hizmet üretmek olduğunu  ileten Vali Özkan, “İldeki trafik hizmetlerini iyileştirme noktasında sizlerin de aracı olmanız çok önemli. Bu konudaki hassasiyetiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Ama esas olan şu olmalı; Sonuca odaklı hizmet üretmek. Hal böyle olunca zaten yapılması gerekenler önceden belirlenmiş. Bizim daha önceki kamuoyuna verdiğimiz bilgiler de ortada. Onun üzerine çok şey söylemeye gerek yok . Sadece bunların güzel bir şekilde projelendirilerek, çerçevesini yetkili kuruluşlarla belirleyip ortak mutakabakata varılması gerekiyor. Isparta halkının hizmetine sunulacak bir projede bize düşen neyse koşa koşa yardımcı olmaya çalışırız" açıklamasında bulundu.  

DEVREYE GİRİLİR TARİFİ YAPILIR

Esas olanın  bir hizmet yapılıyorsa ona yardımcı olmak olduğunu ileten Vali Özkan, "Bunu yaparken de birincisi yetkili kurumların mutabakatı lazım. İkincisi ise sadece bir valinin belirleyeceği  hususlar olmamalı. Örneğin İl Özel İdarenin uygulamalarını biz yaparız ama bütçesi meclisin yetkisisindedir. Herkes rolünü oynadığı zaman bir bütün halinde hedef kitleye bütün olarak hizmet gitmiş olur. Şu şöyle olsun bu böyle olsun şeklindeki yaklaşım doğru değildir. Bir sıkıntı varsa biz devreye girer tarifini yaparız” diye konuştu. .

ORTAK AKIL ÇALIŞACAK

Öte yandan eski İl Özel İdare alanının İl Genel Meclisinin uhdesinde olan bir gayrimenkul olduğunu ifade eden  Vali Özkan, “Gayrimenkullerin 3 yıldan fazla kiralanması, satışıyla ilgili mevzuat sayma yöntemini getirmiştir. O da munhasıran İl Genel Meclisinin yetkisine verilmiştir. Ama İl içi yatırımlarda belediye önemli bir aktör. İlgili komisyonlar kendi aralarında çalışıyorlar. Çalışıp en uygun en verimli ortak akılı belirleyip ortaya koyacaklar. Biz üzerimize düşen ne varsa yapacağız. Aslında rutinin çok haberleştirilip olmazken gündeme gelmesi bazen işi kolaşlaştırıyor bazende çetrefilleştiriyor. Sonuca odaklı giderken teknik anlamda hizmeti etkinleştirmenin yanında olumsuzda etkiliyebiliyor" dedi  

ISPARTA’NIN EN LEHİNE OLAN  YÖNTEM UYGULANACAK

Bu konuda farklı görüşlerin gelmesinin  zenginlik olduğunu iletevn Vali Özkan, "Bunu bir kısır döngüye de dönüştürmemek lazım. İlgili komisyonlar karar verip projelendirip ortaya koyduktan sonra gereken yapılacaktır. Hem belediyemizle hem de İl Genel Meclisimizle görüşüp ki aralarındaki mutabakat çerçevesince Isparta’nın en lehine olan yol, yöntem ne ise o uygulanacaktır.  Gayrimenkullerin değerlendirmesinde en doğru karar ortak akıl. Biz de bu noktada yardımcı olacağız” görüşünü iletti.