Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın başlattığı asfalt seferberliği, Eski Sanayi Mahallesi’nde bir rekor denemesi ile devam ediyor. Daha önce arnavut taşı ile döşenen ve esnaf ile halkın yoğun tepkisine neden olan yollar baştan sona revize ediliyor.
 
Eski Sanayi Mahallesi’nde bulunan 6 ara sokak ve 1 anayolda çalışmalar aynı anda başlatıldı. Isparta Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, her bir sokakta ayrı bir çalışma yaparak 1 hafta içerisinde caddeleri kullanıma açmak için gece gündüz çalışıyorlar.
 
Arnavut taşları kaldırılan, yağmur suyu hattı döşenen ve sonunda kalıcı asfaltın döküleceği 7 cadde bir hafta içerisinde kullanıma sunulacak.
 
Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Cuma günü satın alınıp halka tanıtılan yeni araçlar da dahil bütün ekipmanların bu çalışmaya katıldığını söyledi. Günaydın, kademeli olarak ilerlenen çalışmaların normalde 1 ay süreceğini ancak sistemli bir çalışmayla bu süreyi 1 haftaya düşüreceklerini kaydetti.
 
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Bütün müdürlerimiz, şantiye şeflerimiz ve işçilerimiz hızlandırma çalışmalarını artırıyor. 6 sokağımızı ve ana yolumuzu bir hamlede bitireceğiz. Yeni araçlarımız Cuma günü geldi ve çalışmaya başladı. Performansımızı uç noktaya çıkardık. Normalde 6 sokağımız 1,5 ayda bitmeli. Çünkü biz sadece cilalama yapmıyoruz, yağmur su hattını döşüyoruz ve kalıcı asfalt çalışması yapıyoruz. Biz birbirini kovalamaca sistemiyle, bütün caddeleri açarak çözüm metodunu burada deniyoruz. Bende 2-3 gündür üst üste buraya geliyorum. Bu sistem burada oturdu. Böylelikle 1 ayda bitecek çalışmayı biz 1 ayda bitireceğiz. Bütün bu çalışmalarla daha önce açıkladığım; 40 yılda yapılamayacak çalışmaları 2 yılda bitirme hedefine ulaşmak istiyorum” dedi.