Denetim ekiplerinden esnafa kırıcı değil yapıcı yaklaşım bekliyoruz..
 

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, son zamanlarda esnaftan, denetimler sırasında zaman zaman azarlandıkları, özellikle müşterilerinin yanında küçük düşürücü söylemlere maruz kaldıkları yönünde şikayetler aldıklarını belirterek, “Esnafımız böylesine zor bir dönemden geçerken ekiplerin de bu durumu bilerek yapıcı, uyarıcı bir yaklaşım göstermelerini bekliyoruz” dedi.    

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, koronavirüs salgınını önlemek amacıyla işyerlerinde yapılan denetimlerde son dönemde, esnafı rencide eden davranışlarda bulunulduğu yönünde şikayetler aldıklarını söyledi. Başkan Tural, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “ Koranavirüs salgınıyla mücadele amacıyla gerek işletme sahiplerinin gerek hizmet sağlayıcıların gerekse vatandaşlarımızın bilinçlendirilerek tedbir ve kurallara en üst seviyede uymalarını sağlamak amacıyla ilimizde denetimler sürüyor. Denetimlerde esnaf ve vatandaşlara uyarılarda bulunarak başta maske, hijyen ve sosyal mesafe olmak üzere, tüm hizmet ve yaşam alanları için belirlenen kurallara hassasiyetle uymalarını istenmesi memnuniyet verici. Esnaf Odaları Birliği olarak bizler de, bizzat işyerlerini ziyaret ederek, sosyal medya ve yerel basın üzerinden, uyarıcı nitelikte broşür ve maske dağıtımı ve işyerlerinin dezenfekte çalışması sırasında esnafımızı maske mesafe hijyen başta olmak üzere kurallara uymaları konusunda sürekli uyarıyoruz.    

SAYIN VALİMİZİN YAKLAŞIM TARZI ÖRNEK OMALI 
Denetimlere, uyarılara asla itirazımız yok. Ancak son zamanlarda  esnafımızdan, denetimler sırasında zaman zaman azarlandıkları, özellikle müşterilerinin yanında küçük düşürücü söylemlere maruz kaldıkları, sanki kendilerine suçluymuş gibi davranıldığı yönünde şikayetler alıyoruz. İlimizde Sayın Valimiz Ömer Seymenoğlu’nun katıldığı denetimlerde esnafımıza yaklaşım tarzını, yapıcı ve nazik uyarı tarzını takdirle karşılıyor, bunun örnek olması gerektiğini düşünüyoruz. Zaten denetimlerin koordinasyonuna yönelik toplantılarda Sayın Valimiz bu konuda gereken hassasiyetin gösterilmesi yönünde uyarılarda da bulunuyor. 

ESNAFIMIZ ZOR DÖNEMDEN GEÇİYOR YAPICI YAKLAŞIM GÖSTERELİM 
Pandemi nedeniyle esnafımız çok zor bir dönemden geçiyor. Denetim ekipleri elbette görevlerini en iyi şekilde yapacaklar. Ancak bunu yaparken esnafımızı kırıcı rencide edici davranış ve tutumlardan kaçınmalıdırlar. Denetim yapılan esnaf bu şehrin esnafı. Zaten gereken hassasiyeti gösterir.  Esnafımız böylesine zor bir dönemden geçerken ekiplerin de bu durumu bilerek, yapıcı ve uyarıcı bir yaklaşım göstermelerini bekliyoruz. Ayrıca esnafımızın denetim ekibinden olup olmadığını anlamaları için,  ekiplerin mutlaka yaka kartı takmaları gerektiğini de ifade ediyoruz.”