Gazi Kemal Mahallesi Türk Köyü dükkânları yanında yaklaşık 10 yıldır geçim kaynaklarını oradan sağlayan köylü esnafı dertlerinin ne zaman biteceğini soruyorlar.

‘Başkan’dan DESTEK bekliyoruz”

Isparta'da yaklaşık 10 yıl önce güzel bir proje ile hayata geçen üretici pazarında (köylü pazarı) sıkıntılar bitmiyor.

Iyaşpark Otel’in arka tarafından kurulan kendi ürettikleri mahsullerini köylü pazarında satışa sunan çiftçiler son iki aydır yaşadıkları sıkıntılarını anlatmak için Belediye Başkanından randevu istiyorlar. 

18 Kasım 2016’dan bu yana çeşitli sıkıntılarla,  Zabıtalarla karşı karşıya geldiklerini söyleyen köylü pazarı halkı “Belediye Başkanımızı çağırıyoruz pazarımızdaki sıkıntıları yerinde görmesini istiyoruz” dediler. 

Tek geçim kaynakları meyve-sebze satışı olan çiftçiler seslerini duyurmak adına şunları söylediler; “Buradaki üretici pazarı esnafı yılbaşından önce Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydını makamında ziyaret ettik. Sıkıntılarımızı ve son birkaç aydır çıkan “Üretici Pazarı kalkıyor” dedikosunu sormak için konuştuk. Kendisi böyle bir şeyin olmayacağının sözünü verdi ve bizler rahat bir nefes aldık. Sokağımızda yolların düzeltileceğinden, çevre düzenin olacağından bahseden Zabıta görevlileri bir süre pazarların açılmayacağını söylediler. Pazarımızı açamadık bekledik fakat yolların düzenlenmesine rağmen üretici pazarında eziyet hala bitmedi. Pazarımızı hala açamıyoruz.  Son olarak dün yaşanan Zabıtalarla yaşadığımız eşyaların toplanması ve ceza yazarız tehdidi bizleri çaresiz bırakmaktadır. 

Buradaki çiftçi esnaf eski günlerini çok özlüyor. Bizler yazın hazırladığımız kışlık ürünleri satacağız satamıyoruz. Bahçemizden topladığımız sebzemiz – meyvemiz elimizde kaldı. Burada sattığımız ürünler ile ayakta duruyoruz kimseye bir zararımız yok, kötülüğümüz yok. Üretici Pazarımız merkez pazar olması açısından Isparta halkı ve dışarıdan gelip konaklayan çarşıyı gezen yabancı vatandaşlar pazarımızı çok beğeniyor alış veriş yapıyor. Bu zamana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadığımız yerimizde son günlerde tadımız kaçtı. Ne yapacağımızı bilmiyoruz ve üzülüyoruz. Sağlıklı, taze ve organik ürünlerimizi herkesin dikkatini çekiyor ve burada güzel bir hareketlilik sağlarken neden şimdi böyle olduğunu inanın herkes birbirine soruyor. Biz bahçemizden yada evde kuruttuğumuz ürünleri sergileyip taze taze satamazken şuan burası arabaların park ettiği,  insanların gelip geçmediği bir yer oldu. Buradaki üretici pazarı çiftçi esnafının tek isteği Belediye Başkanımızın sesimizi duyup sorunu çözmesidir. Başka bir şey istemiyoruz. 

Şuan burada bir mağduriyet yaşanmakta insanlar geçim sıkıntısı çektiği şu günlerde bu pazarda alın teriyle dikip yetiştirdiği ürünleri satıp evine helal lokma götürmek. Bizim başka bir isteğimiz yok. Vatandaşlar artık buraya gelmediği için çevre esnafta sıkıntı yaşamakta. Sokağımızda canlılık bitti, insanlar geçmiyor artık bizler ne yapacağımızı bilmiyoruz ve bir an önce Başkanımızın derdimize çare olması için sokağımıza gelmesini istiyoruz. Bize güzel haberler vermesini istiyoruz.”