Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği-KMA yazılım firması işbirliğiyle hayata geçirilen Esnaf Cebinde projesi, Birlik Başkanı Ahmet Tural tarafından Isparta esnafına bizzat tanıtıldı.  Başkan Tural, Isparta esnafından projeye sahip çıkmalarını istedi.

İstanbul'da Kaç Ispartalı Var? İstanbul'da Kaç Ispartalı Var?

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği İle SDÜ Göller Bölgesi Teknokenti bünyesinde faaliyet gösteren KMA Yazılım Firması işbirliğinde, esnafa düşük komisyon, yüksek kar marjı imkanı sunan esnaf cebinde isimli online sipariş uygulamasının esnafa tanıtılması ve ön kayıtlarının alınması çalışmaları sürüyor. Bu doğrultuda Birlik Başkanı Ahmet Tural, oda başkanlarıyla birlikte bizzat işyerlerime giderek uygulamanın avantajlarını anlattı. Esnaftan projeye sahip çıkmasını istedi. 

PROJEYE SAHİP ÇIKALIM

İlimizde online sipariş uygulamaları üzerinden yılda 85 milyon liralık bir komisyon alındığını kaydeden  Başkan Tural, “Esnafımızın yüzde 13 ile 37 arasında komisyon ödediğini arkadaşlarımız bizlere söylediler. Şu anda esnaf ve sanatkarımızın maliyetlerinin yüksek olması dolayısıyla , Birlik olarak ne yapabiliriz sorusundan hareket ederek bu proje üzerinde çalışmaya başladık. 10 aydır bu projenin üstünde çalışıyorduk. Şimdi kayıtların kabul aşamasına gelindi. Bu projenin önemli olduğunu, sahaya çıkarak tek tek işyerlerini gezmek suretiyle onları ziyaret etmek suretiyle gösteriyoruz, projeye sahip çıkılması yönünde kendilerinden destek istiyoruz. Esnaf Cebinde uygulamasından yüzde 5 oranında komisyon alınacak. Diğer sipariş firmalarının almış olduğu yüzde 13 ile 37 arasında değil sadece yüzde 5 komisyon alınacak.  Ayrıca 24 saat içinde esnafımızın parası hesabına geçecek. Yaptığımız araştırma neticesinde 15 ile 45 gün arasında hesaba paralarının geçtiğini gördük. Esnaf Cebinde ile ertesi gün esnafımızın banka hesaplarına ödemeler yatırılacak. Isparta’da 85 milyon liralık komisyonun en azından 45 milyon lirasını ilimizde bırakırsak bu hem ekonomiye katkı sağlayacaktır hem de istihdam yaratacaktır diye düşünüyorum. Türkiye’de yerel düzeyde bir ilki yapıyoruz. İnşallah bunu başarıyla tamamlarsak bunu bölge bölge yaymak suretiyle Türkiye’de de bu projeyi gerçekleştirebiliriz. Ben bu projede emeği geçen başta Süleyman Demirel Üniversitemizin değerli Rektör ve Rektör Yardımcısına, TEKNOKENT Genel Müdürümüze, KMA firmamıza teşekkür ediyorum. Esnafımız bu projeye sahip çıksın” diye konuştu.

KURYE HİZMETİ DE VERİLECEK

KMA Yazılım Firması Müdürü Kaan Murat Ayvaz da projenin esnafa ve Isparta'ya sunacağı katkıları anlattı.  Ayvaz, “KMA yazılım animasyon firması olarak ilk başta yemek sektöründe Esnaf Cebinde’yi faaliyete geçiriyoruz. Bu kapsamda yüzde 13 ile 37 arasında sıkışmış komisyon oranlarını yüzde 5’e kadar indirip aynı zamanda siparişten gelen ödemelerinde 24 saat içerisinde esnafların hesaplarına aktarılmasını sağlayacağız. Burada ilk olarak kurye firmasıyla çalışmayı planlıyoruz. Daha sonra alt yapımızı oluşturarak, hem komisyon hem kurye firmalarına ödenen komisyonların Isparta’da kalmasını sağlamayı böylece Isparta ekonomisine destek olmayı düşünüyoruz” dedi. 

ESNAFTAN BAŞKAN TURAL’A TEŞEKKÜR

Isparta esnafı da Başkan Tural’a böyle bir projeye öncülük etmesinden dolayı teşekkür etti. Yiyecek içecek sektöründe faaliyet gösteren Abidin Karaoğlu, “Isparta’da yemek sipariş firmaları komisyonu çok alıyorlar. Esnafımızın bu komisyon giderleri çok fazla olduğu için ödenen rakamlar çok yüksek. Böyle bir uygulamanın esnaflar açısından çok güzel olacağını düşünüyorum. Bu uygulama inşallah faydalı olur. Esnafımız sahip çıkar. Uygulama sayesinde esnafımızın giderleri biraz daha düşer. Başta Birlik Başkanımız Ahmet Tural’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah hayırlı olur Isparta’mıza öncü olur, katkı olur, esnafımıza faydası olur” diye konuştu.