Aralarında Isparta'nın da bulunduğu 9 ilde çalışma başlatan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sanayi Sitelerinin Dönüşüm ve Gelişim Projeleri Çalıştayı düzenledi.

Isparta adına toplantıya katılanlar arasında bulunan Madeni-İş Esnaf Odası Başkanı İsmail Uygun, "Esnafımız ve mülk sahipleri ne istiyorsa o olacak" dedi.

Aralarında Isparta'nın da bulunduğu 9 ilde şehir içerisinde kalan 10 sanayi sitesini taşıma kararı alan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığu, bu doğrultuda çalışmalarını sürdürüyor.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü başkanlığında  Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü, 9 ilin valileri ve belediye başkanları ile yapılan toplantıdan sonra ikinci bir toplantı düzenlendi. Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıya 9 il temsilcileri katıldı. Ankara'daki toplantıya Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal, Madeni-İş Esnaf Odası Başkanı İsmail Uygun, Başkan Yardımcısı Mustafa Tulga ile Mobilyacılar Odası Başkanı Kaya Öksüz katıldı. 

Bilim, Sanayi ve Teknolji İl Müdürü Tufan Uysal, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sanayi Sitelerinin Dönüşüm ve Gelişim Projeleri Çalıştayı'nın oldukça verimli geçtiğini söyledi. Çalıştayda 9 ilden 10 sanayi sitesini temsilen gelen katılımcılarla bilgi alışverişinde bulunulduğunu anlatan Uysal, "Bakanlığımıza bağlı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğümüzcü düzenlenen toplantıda taşınma ve dönüşüm süreci ile ilgili bir yönetmelik hazırlandığı bilgisi verildi. Bu yönetmeliğin hangi usul ve esaslara göre hazırlanacağı konuşuluyor, tartışılıyor. İnsanların fikirleri soruluyor. Isparta olarak biz de bu yönetmeliğe fikirlerimiz ve önerilerimiz ile katkıda bulunduk" dedi.

Isparta adına toplantıya katılanlar arasında yer alan Madeni-İş Esnaf Odası Başkanı İsmail Uygun da yönetmelik hazırlık toplantısına esnaf adına katkı sunduklarını söyledi. Bakanlık yöneticilerinin yönetmelik yayınlanmadan önce ilk ziyaretini Isparta'ya yapacağının sözünü aldıklarını belirten Uygun, "5 Ağustos ya da 8 Ağustos tarihinde Ankara'dan ilimize gelecekler. Burada esnaflarımız ile bir toplantı yapacağız. Bu toplantıda esnaflarımızın görüş, öneri ve düşüncelerini dinleyecekler. Toparladıkları bilgiler inşallah bu yönetmeliğe yansıyacak. Esnaf  ve mülk sahipleri ne isterse o olacak. Esnafımızın ve mülk sahiplerinin kafasında bir soru işareti vardı. O konu aydınlatılmış durumda. Mülk sahiplerimizin Sanayi Sitesi'ndeki mülkü yerinde kalırken yeni oluşacak yerden mülk edinebilecek" diye konuştu.