Eski Devlet Hastanesi, Doğum evi ve hastane caddesi esnafı bir araya gelerek, hastane arazisinin üniversite hizmetine tahsis edilmesinden dolayı tüm yetkililere teşekkür ettiler. Bu kararı sevinçle karşıladıklarını belirten esnaflar, "Isparta 2. Üniversitesi Bekliyor", "Kent İle Üniversitenin Buluşması" pankartı açarak bildiri yayınladılar.

İŞTE O ORTAK AÇIKLAMA

Eski Doğumevi, Devlet Hastanesi ve Hastane Caddesi sakinleri ve esnafları olarak milletvekillerimizi ziyaretimizde boşalan hastane alanları ile ilgili çalışmaların yapıldığını söyleyip, bizlere sabırla olmamızı  ve  işyerlerimizi kesinlikle kapatmamızı tavsiye etmişlerdi.

Biz de bu süreçte sabırla ve ümitle yapılan çalışmaları bekledik. 09 Aralık 2019 tarihinde Eski Doğumevi ve Devlet Hastanesinin, ilimizin yeni kurulan ve ikinci üniversitesi olan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesine verilmesini sevinçle karşıladık.

Bu süreçte sabırla beklememizi tavsiye eden, gerekli planlamaların  yapıldığını söyleyip bize umut ve destek veren Isparta Milletvekillerimiz Süreyya Sadi Bilgiç'e , Recep Özel'e , Mehmet Gökgöz'e ve Isparta Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen'e teşekkür ediyoruz.

Üniversitemizin memleketimize, Ispartamıza hayırlı,uğurlu olmasını ve en kısa sürede tahsis edilen bu alanlarda eğitim ve öğretim faaliyetinin başlamasını temenni ediyoruz"