Isparta Valiliğin 7 Mart 2013 tarihinde aldığı kararla; Isparta il sınırları içerisinde kamu kurum ve kuruluşları, alışveriş merkezleri, akaryakıt istasyonları, kuyumcular, döviz büroları, organize sanayi siteleri, küçük sanayi siteleri, tahsilât büroları ve şubelerine kamera takılmasını zorunlu kılan 2013/2 sayılı kararı esnaf tarafından tepki ile karşılandı.
 
Bazı Esnaflar yapılacak bu uygulama için verilen zaman aralığının dar olduğunu belirtirken, bazı esnaflar ise işin maliyetini kimin karşılayacağını sordu?
 
KAMERA TAKTIRMAYANA CEZA
Bazı esnaflar Valiliğin aldığı kararda bizim yaptığımız iştigal konusunu kapsamıyor derken Polis’in işletmelere Kabahatler Kanunu çerçevesinde ceza keseriz dediği iddia edildi. Bazı esnaflar ilgili kararın çok muğlâk olmasından şikâyet etti. Valiliğin aldığı kararda kamera zorunluluğu olan işletmeler sayılmış ve benzeri işletmeler olarak muğlak bir ifade olmasını eleştirdi.
 
MALİYETİ KİM KARŞILAYACAK?
Valiliğin aldığı karar’da Güvenlik Sisteminin kurulmasında ortaya çıkacak maliyetin işletme tarafından karşılanması Esnafları şimdiden kara kara düşündürmeye başladı. Kamu kurum ve kuruluşlarından yapılacak masraflar ise ilgili kurumun bütçesinden karşılanacak.